épületek tervek cikk

Világszínvonalú világítótestek Autodesk technológiával

Fenntartható, újrahasznosítható és nagy teljesítményű megoldások


Haja Andrea | 2015.04.07
A SIMES olasz világítástechnikai cég szintén nemzetközi hírnevet szerzett magának kültéri világítótestek kifejlesztésével, amelyeket felújított, nemzetközi eseményekhez is használt közösségi tereken alkalmaznak, a koncerttermektől a parkokig.

A SIMES kültéri megvilágítási megoldásai szerte a világon megtalálhatók olyan jelentős középületekben, mint a norvégiai Kristiansadban található Kilden Concert Hall, a London Cable Car, a Blue Planet Building Foundation a dániai Kastrupban, az új operaház Firenzében, illetve a chicagói Millenium Park gyalogoshídja, vagy a budapesti Megyeri híd.

A SIMES több Autodesk digitális prototípus-készítési eszközt is használ a kiemelkedő minőségű világítótestek megtervezése és legyártása során, például az Autodesk Product Design Suite, az Autodesk Simulation CFD és az Autodesk 3ds Max szoftvert.

"Több mint 14 évet fektettünk kutatásba és fejlesztésbe, ami a LED technológiával együtt lehetővé tette, hogy intelligens berendezéseket és fenntartható, újrahasznosítható és nagy teljesítményű megvilágítási megoldásokat hozzunk létre. A környezetvédelmi fenntarthatóság kulcsfontosságú irányelv minden vállalat számára, a mi elkötelezettségünk azonban túllép a termékeinken, és a mindennapi üzletmenetünket is meghatározza." – mondta Andrea Torre, a SIEMENS értékesítési vezetője.

"Az új technológiáknak és az Autodesk megoldásainak köszönhetően a termelési ciklus minden fázisát felügyelhetjük, a tervezéstől a terjesztésig, eközben pedig lehetőségünk van a legjobb minőség fenntartására és a munkafolyamatunk optimalizálására. A technológia kulcsszerepet játszik a prototípus megtervezésében, a 3D modellezési folyamatban, a megoldás 3D nyomtatásában és a termék tesztelésében, illetve a teljesítmény tanúsításában." – mondta Andrea Torre.
"A technológiával a folyamat minden egyes fázisát lerövidíthetjük. Ma a SIMES-nél képesek vagyunk olyan prototípus létrehozására, ami 95%-ban megfelel a végleges terméknek, így nagyban befolyásolja a fejlesztés teljes költségét. Ez nagyban növeli a versenyképességünket a piacon, mivel képesek vagyunk hitelesített, minőségi termékeket előállítani nagyon rövid idő alatt.

Azért választottuk az Autodesk eszközeit, hogy fokozhassuk a tervezési folyamatunkon belül a hatékonyságot. Csökkenthettük a termékek piacra juttatásához szükséges időt, és fenntarthatjuk a kiváló minőséget 100%-os „Made in Italy” garanciával, függetlenül attól, hogy mekkora projektről van szó, és hogy a hazai vagy a nemzetközi piacot szeretnénk kiszolgálni. Az Autodesk Product Design Suite programcsomagot és az Autodesk Simulation CFD szoftvert a koncepció kidolgozásának kezdeti lépéseitől a végső prototípus előállításáig használjuk, ami valódi versenyelőnyt biztosít nekünk a folyamatban.

Az Autodesk Simulation CFD nagy szerepet játszik a folyamatban, mivel lehetővé teszi termodinamikai szimulációk létrehozását már a tervezési folyamat előkészítő szakaszában, míg korábban ez a feladat több különböző lépést igényelt, amelyeket módosítások és kiigazítások követtek. A Simulation CFD rugalmasságának köszönhetően képesek vagyunk szimulálni, majd tanulmányozni a prototípus összes jellemzőjét még a 3D nyomtatás és a gyártást megelőző végső tesztelés előtt.

Emellett használjuk az Autodesk 3ds Max szoftvert is, amelynek használatával szakembereink bemutathatják projektjeik szimulációit, így a különböző résztvevők jobban átláthatják a projektet.

A SIMES-nél komoly hangsúlyt fektetünk a környezetvédelmi fenntarthatóságra. Kezdettől fogva ezen dolgozunk, és a jövőben is tartjuk magunkat ehhez a törekvéshez. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk nemcsak a termékeinkre terjed ki, hanem a teljes gyártási ciklusra is. A SIMES évek óta olyan tervezőkkel dolgozik együtt, akik elkötelezettek a környezetvédelemmel kompatibilis megvilágítási megoldások iránt. Az alacsony energiafogyasztással, a fényszennyezés korlátozásával, valamint korlátozott hulladékmennyiséggel és károsanyag-kibocsátással járó gyártási folyamatokkal nagymértékben hozzájárulunk a környezetünk védelméhez. Az összes termelőegységünk rendelkezik tetőre szerelt napelemekkel. Az energiamegtakarítás céljából történő energia-előállítás, illetve a fény és az élet minőségének javítása az, amiben hiszünk, és amit reményeink szerint az elkövetkezendő években is folytatni fogunk." – mondta Andrea Torre, a SIEMENS értékesítési vezetője.

Forrás: autodeskforum.hu
A képek a SIMES cég tulajdona.

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások