hír

Autodesk BIM 360 Glue

Új 2D térkép szolgáltatás az intuitív navigáláshoz


Haja Andrea | 2015. április 14.
     
Egy épületinformáció-modell rengeteg adatból épül fel. Véges részletek elsöprő mennyiségű és átfogó gyűjteménye ez, ami, ha egy folyamat támogatja, felbecsülhetetlen értékkel bír egy projekt sikeres megvalósításához. Ezek az információk fontosak, vizuális értelmezésük nehézkes lehet. Különösen, ha terepen van, és szándékosan egy dologra koncentrál.

Eddig ha terepen volt, és az iPad készülékén egy BIM 360 Glue modellben navigált, és megpróbált minél gyorsabban és hatékonyabban koppintva és legyintve egy adott alkatrészre vagy egy adott helyszínre navigálni, beletelt némi időbe, mire eljutott odáig. Persze akár létre is hozhatta a kérdéses helyszín egyetlen koppintással elérhető nézetét, de ahogy mindannyian tudjuk, a kivitelezés nem mindig lineárisan zajlik. Az ember csinálni akar valamit, majd kénytelen egy teljesen más dolgot szemügyre venni.

A most megjelent frissítéssel a BIM 360 Glue iPad alkalmazásban elérhető új 2D térkép szolgáltatás lehetővé teszi az adott helyszínekre történő gyors és intuitív navigálást.

Ahelyett, hogy a kívánt alkatrészt vagy helyszínt a modellben koppintva és legyintve keresné meg, egyszerűen kattintson a BIM 360 Glue tálcán lévő új ikonra (lásd fent) a modellben lévő aktuális helyszíne alapján létrehozott 2D (alaprajzi nézet) üzemmód engedélyezéséhez.
Innen gyorsan a keresett szintre ugorhat annak kiválasztásával (lásd a fenti képernyőfelvételt).

Ha megtalálta a szinten lévő adott helyet vagy homlokzatot, a 2D alaprajzon egyszerűen kattintson arra a helyre, ahova a 3D modellben el kíván jutni. Így gyorsan válthat a különböző szintek és helyszínek között a 3D modellen kívül, majd visszatérhet a 3D modellel történő munkához, amikor szükséges.

A jó hír, hogy a 2D nézet 3D modellhez történő hozzákapcsolását roppant egyszerűvé tették.

Mi a kulcs? Az Autodesk Revit.

Az irodában a virtuális tervezési és kivitelezési vagy az épületinformáció-modellezési csoport egyszerűen létrehozhat egy szintekkel és hálókkal rendelkező Revit projektmodellt, ami a BIM 360 Glue programban további projektmodellekkel egyesítve egy könnyedén navigálható, több szakágra kiterjedő modellt eredményez. Egy hálókkal és szintekkel rendelkező Revit modellre lesz szüksége, amit az alkalmazás legutóbbi frissítésben bevezetett NWC segítségével kell feltöltenie.

Az új szolgáltatás jelenleg a BIM 360 Glue alkalmazáson belül, az Apple App Store áruházból tölthető le.

Forrás: autodeskforum.hu

(x)

A szerző legújabb cikkei:
A Perzsa-öböl új ékköve
BIM – Általános használhatóság, adaptív terek, rugalmasság
Autodesk Fórum – Az Alkotás jövője szakmai konferencia: 2017. november 9.
Megjelent az eddigi legjobb Revit verzió
Örökös Autodesk licencek január 29-ig eladók, vagy 15-25% kedvezménnyel bérelhetők január 20-ig
Hatékonyabb projekttervezés a Revit 2016 R2 frissítéssel
AutoCAD 2016 újdonságok
Az Autodesk Revit 2016 új szolgáltatásai
Új épülettervezési programcsomagok
Világszínvonalú világítótestek Autodesk technológiával
Megjelent az AutoCAD 2016
Autodesk fejlesztési központ - az Autodesk új Tel-avivi irodájaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: