rendezvény cikk Tetőpont

A tudás kell, nemcsak az ingyen előfizetés – mondják a Tetőpontra jelentkezők

Február 8-án indul a sorozat!


Csépé | 2011.01.31
Van, aki konkrét munkájához keres megoldásokat, van, aki nem szeretne lemaradni a műszaki újdonságokról, és örül, ha találkozhat a kollégákkal. A Tetőpont konferencián való részvétel és az ott szerzett tudás akár konkrét garanciális problémák megelőzésére szolgálhat – derül ki a körkérdésünkre adott válaszokból.

Általában is nagy segítség a konferenciákon szerezhető tudás, de a XVI. kerületi rendőrkapitányság tetőfelújításának tervezése kapcsán konkrét hasznosítható információkat is keres Rozsinszky Gézáné budapesti építész. Berta György veszprémi kolléga is azt mondja, nemcsak az ingyen Építési Megoldások előfizetés motiválta, sokkal inkább a szakmailag jó színvonalú rendezvény. Az előadások a magasépítés nagy területét felölelik – azaz a tudása is gyarapszik, s az ilyen rendezvényeken „jól szokta magát érezni, és a kollégáival is találkozik”. Ádám Miklós tatabányai felelős műszaki vezető is hasonló okokból döntött a részvétel mellett, „az embernek tisztában kell lenni a szakmájával” – mondja az eredetileg villanyszerelőként indult, 58 éves szakember.
A Zöld Otthon programhoz került közel Bartók György szendehelyi építész, és mivel ez egy elég szerteágazó téma, szeretné minél komplexebben látni ezt a területet, ezért jön el a rendezvényre.
Dr. Andrássy Ákos, a kecskeméti Piramis Építőipari Zrt. vezérigazgatója, egy egészen gyakorlatias okra mutat rá: a kivitelező csak akkor előzheti meg a garanciális problémákat, ha szakmailag felkészült. „Az építtetőt az olcsóság, a tervezőt a jutalék érdekli (tisztelet a kivételnek – a szerk.), s végül a kivitelezőn csattanhat az ostor – ha nem eléggé felkészült. Ezért kell a konferenciára elmennünk.” Gyakran csak a kivitelező jelzi, ha rossz műszaki megoldást akarnak. Az „átkosban” ilyenkor lehetett bíróság előtt műszaki vitát kezdeményezni, ma a kivitelező nem tehet mást, mint nyilatkozik arról, hogy a megoldás rossz. Ezért kénytelen jól felkészült lenni, ezért megy el olyan konferenciára, ahol professzoroktól lehet tanulni, és meg lehet ismerkedni az új fejlesztésekkel, aktuális megoldásokkal.
A Tetőpont konferencia február 8-án Budapesten indul, információk, jelentkezés. 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások