hír Monier Wienerberger Bramac

Eladta a Bramacban lévő részesedését a Wienerberger


Csépé | 2011.02.03
Néhány napja a Monier Group s.á.r.l. valamint a Wienerberger AG megegyezésre jutottak abban, hogy a Monier Group a Bramac csoportban lévő 50% Wienerberger üzletrészt átveszi és ezzel 100 %-os tulajdont szerez.
A Bramac síjtóközleménye így fogalmaz: A tranzakciót a Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia. Hatályba lépését követően a Bramac csoport 100%-ban a Monier Group-hoz fog tartozni, amely a világ vezető építőanyag-gyártója a magastetők piacán, az innovatív tetők, Solar valamint a kémény és szellőzőrendszerek piacán.
A tetőrendszerek piacán világméretekben piacvezető Monier Group 100%-os leányvállalataként a Bramac csoport korlátlan hozzáférési lehetőségekhez jut a tetőtechnológia legújabb fejlesztéseihez, jövőbe mutató tetőrendszerekhez, különös tekintettel az energiahatékony építésre, magastető szigetelési és szolar rendszerekre.
A Monier Group számára a Bramac csoport tulajdonrészének teljes átvétele fontos stratégiai döntés. A dél-kelet európai régió ugyanis több mint 20%-ot tesz ki egész Európa tetőpiacából, amely régióban a Bramac igen magas márkaismertséggel és hosszú éveken át jól működő partnerkapcsolatokkal rendelkezik.
A Bramac Kft. tapasztalt munkatársai ugyanúgy mint eddig, korszerű és minőségi termékekkel, teljeskörű szolgáltatással állnak partnereik és az építkezők rendelkezésére. Közép és hosszútávon ez az integráció a Bramac csoport piaci pozíciójának további erősítését fogja eredményezni.
A Monier Group 4 kontinensen 42 országban van jelen, amelyet egy luxemburgi holding csoport vezet. Az évtizedes tapasztalat, az iránymutató innovációk lehetővé teszik, hogy a tetők valamennyi tekintetben a fenntarthatóság jegyében épüljenek, a mai és a jövő generáció jobb
életminősége érdekében. 2009-ben 9667 munkatárssal 1,245 milliárd euró árbevételt ért el.
További információk: www.monier.com
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások