sebesp | 2015.05.29
Mindennek van határa, az álmodozásnak is. Egy építész legyen visszafogott, kövesse a trendeket, mert ha nem… tessék, itt az eredmény!

Öt évig dolgozott az angol FAT építésziroda Grayson Parry képzőművésszel együtt. Ahelyett, hogy letisztították volna a durva első gondolatokat, és művüket a kortárs építészet fő sodorvonalához igazították volna, de legalább elolvastak volna néhány esszét a minimalizmus szépségéről, inkább csak a mesekönyveket bújták, és álmodoztak. Így azután nem csoda, hogy a kitartó munka eredménye egy mézeskalács ház lett az angliai Essexben.

Fénylő, zöld-fehér kerámia és csillogó réztető burkolják az épületet, melybe pirosra festett ajtón keresztül lehet bejutni. A házikó belseje sem különb: minden színes, kedves, egy kicsit naiv. És ezt a babaházat, kérem tisztelettel, ki lehet bérelni, egy egész hétvégére, legalábbis ezzel a céllal építették a Living Architecture megrendelésére. Na de ki akarna beköltözni néhány napra a mesék világába, ha utána meg egyszerre csak annyi, a mesének vége, lehet hazamenni?

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások