Födelmesi Tamás | 2015. június 29.
     
Egy 17. századi épület bővítése medencével, távol a zajos utcáktól és a szomszédoktól, ugyanakkor közel a városhoz.

Az épület tulajdonosa szeretett volna magának építeni egy medencét, de a sűrű sorházas beépítés miatt a kert nem mondható zártnak és intimnek, így a választás a tetőre építendő panorámával rendelkező medencére esett. A megrendelők egy teljesen elszeparált, panorámával rendelkező medencét kaptak .

A rendkívüli terhek miatt a régi épületet vázszerkezettel erősítették meg, amely a meglévő falakat is stabilizálta, és viseli a medence összes terhét is.

A külső-belső fehér színek jó összhangban vannak a belső nyersbeton felületekkel, a külső plaszticitása is rendkívüli, amire a tok nélküli üvegezés is ráerősít. A kortárs építészet jól elkülönül a felújított épületrésztől.

Építészet: David Driesen, Tom Verschueren, Christine Loos
Helyszín: Belgium
Forrás: Designboom

A szerző legújabb cikkei:
Ausztrál minimalizmus
SzociálLAK Párizsból
Újragondolt családi ház Svájcból
Passzívház a Fekete-erdőből
Parazita építészet a Beszkidekben
Kínai történelmi ház renoválása
Modern villa Izraelben
Kockaház (kádárkocka) tervgyűjtési felhívás
Játékos terek Erdélyben
Helyi anyagokból épült orvoslak
Teleszkópos borászat
Családi ház kőpengék között
Panelrekonstrukció Szlovákiában



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 8 (4 szavazatból)