sebesp | 2015.07.10
Talán ez a legizgalmasabb hotel ma a világon? A perui sziklafalon, 122 méter magasban lévő üvegbungalókhoz csak úgy juthat el a vendég, ha felmászik a szobájához, odafönn azután igazán különleges látványban részesülhet.

Olyan szállodák szép számmal akadnak, ahol a szobádból 122 méter magasból lehet szemügyre venni a környéket, de az, hogy egy átlátszó kapszula-szobában csüng az ember a sziklafalon, egyedivé teszi a Skylodge Adventure Suites nevű helyet. A hegyi kalandokra specializálódott ötletgazda Natura Vive a perui Sacred Valley szikláira három átlátszó falú szállás-kapszulát épített, melyek hotelszobakénk bérbe vehetők.

A Skylodge "lakosztályok" 7 és fél méter hosszúak, átmérőjük kettő és fél méter. A látvány kétségtelenül nappali fényben az igazi, de mivel az átlátszó plasztik lakóegységeket mindennel felszerelték ami egy szállodai szoba szükséges tartozéka (négy fekhely, fürdő, wc, világítás) az éjszakát is benne tölthetik a vállalkozó kedvűek. Mindennek a tetejébe még a reggeli is elkölthető a kapszula tetőteraszán.

A vendéglátók éppen csak szobapincért nem ígérnek, de talán nem is csoda, hiszen lift nincs, a 40 emeletnyi magasságba a vendégeknek maguknak kell felmászniuk.

Forrás: www.naturavive.com
Videó:

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások