pályázat aranycsapat Buzánszky Jenő jobbhátvéd pályázat

Pályázati felhívás köztéri szobor készítésére

Dombóvár


iStvan | 2015.07.21
Buzánszky Jenő Dombóvárnak és az egész országnak olyan sportembere volt, akinek élete példaként állhat mindenki előtt, ezért Dombóvár Város Önkormányzata pályázatot ír ki Buzánszky Jenőnek, a város díszpolgárának emléket állító képzőművészeti alkotás elkészítésére.

Feltételek

A tervezett szobor anyaga:
Szabadon választható (kő, fém, tartós anyag, megfelelően rögzített módon).

Az emlékművel kapcsolatban támasztott megrendelői elvárások:
A megrendelő egyedi pályaműveket vár a művészektől, stiláris megkötés nélkül, ugyanakkor elvárás, hogy a mű jelképrendszere jól értelmezhető legyen. A pályamű megjelenésével közvetlenséget, Buzánszky Jenő személyiségét tükröző alkotás legyen.

A tervezett alkotás helye:
Dombóvár, Szuhay Sportközpont főbejárata előtti terület (Földvár utca). A Sportközpontra és környezetére koncepcióterv készült, az elkészült alkotásnak ebbe kell illeszkednie. A terv megtekinthető a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Polgármesteri Kabinet Irodáján munkaidőben (Dombóvár, Szabadság u. 18.)

Határidő:
2015. szeptember 15. 16 óra.
Helyszín:
Dombóvár, Szabadság u. 18. Polgármesteri titkárság

A pályázatnak tartalmaznia kell:
• 1:5 léptékű makettet a szoborról
• műleírást, amely megjelöli a kivitelezendő mű méretét, anyagát, különleges technika esetén annak ismertetésével
• az alkotás létrehozásának tételes költségét
• az elhelyezés tervét

A pályaművek előzetes értékelését, véleményezését a Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakértői végzik.

Eredményhirdetés
A Lektorátus szakvéleményének ismeretében a képviselőtestület dönt a pályázat eredményéről, arról legkésőbb 2015. december 31-ig értesíti a művészeket.

A legjobbnak ítélt alkotás megvalósítására Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselőtestülete pályázatot nyújt be, a pályamű kiválasztása nem jelent kötelezettséget annak megvalósítására.

A Pályázó hozzájárul, hogy a kiíró valamennyi pályaművet a nyilvánosság előtt bemutassa. A benyújtott pályaművek tulajdonjoga az alkotóé marad, azokat a pályázat kiírója nem honorálja. A pályázaton résztvevő alkotó pályaműve benyújtásával a pályázati feltételeket magára nézve kötelezőnek elfogadja. A határidőn túl, vagy nem a kiírásnak megfelelően, vagy hiányosan benyújtott pályamunkákkal a pályázat kiírója nem foglalkozik.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás az ejudit@dombovar.hu címen, vagy a 20-369-7411 telefonszámon kérhető.

Forrásoldal
Fotók: alfahir.hu, sport365.hu

Emlékeztetőül:
2015 januárjában, életének 90. évében hunyt el Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje, aki a klasszikus tizenegy tagjai közül utolsóként búcsúzott az élők sorából.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások