hír épületek tervek Hipermodern épületek

Hipermodern épületek megvalósításával teljesedik ki Budapest világvárosi arculata


Java | 2015.08.13
Az elmúlt években sok érdekes, ultramodern terv készült a tervezők asztalán, melyek mára a megvalósulás stádiumába léptek. A főváros kiemelt pontjain épülnek, s valamennyien karakterében rengetik meg Budapest építészeti szövetét.

Budapest One (Futureal fejlesztés)
Tervező: Mérték Stúdió

A Budapest One fejlesztése közvetlenül kapcsolódik az Etele City Center kereskedelmi és szórakoztató központhoz. A Futureal Csoport 170 milliós beruházása több ütemben is megvalósulhat. A már épülőfélben lévő projekt a tervek ismeretében is valami különleges építészetet mutat. A Kelenföldi pályaudvarnál épülő új komplexum az eddigi leghatalmasabb intermodális közlekedési csomópontja lesz Budapestnek, s 70 ezer négyzetméteren alkot egységes egészet. A 4 külön közlekedő magnak, valamint a legújabb irodakialakítási trendnek köszönhetően, a tevékenység alapú munkavégzést támogató struktúrát részesítették előnybe, s ezáltal leendő bérlőknek sokkal nagyobb mozgástere lesz bérleményeik méretének és funkcionalitásának szabad alakítására, mint a korábbi, merevebb szemléletű irodaházakban. A Futureal az ökoépítészet mellett tette le a voksát, amit bizonyít a számtalan zöld terasz és tetőkert létrehozását, de érdekes a több oldalról nyitott, éttermek flexibilitása, az üzletek és szolgáltatók helyiségeit is magába foglaló hangulatos belső kertek. Található itt elektromos autó töltőállomás, biciklitároló és hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiség.
Az építkezés befejezésének pontos dátuma egyelőre nem publikus.

K27 - Kerepesi Business Center (Raiffeisen Evolution)

A beruházás már megkapta az építési engedélyt, illetve a területén lévő létesítményekre a bontási engedélyt. A 2,3 hektáron megvalósuló fejlesztés keretében egy impozáns 64 200 négyzetméter nettó területű épület valósul meg. A további két részre bontott első fázis keretében 15500 és 9000, a második fázis keretében 12500, a harmadik fázis keretében 13600, míg a negyedik fázis keretében 13600 négyzetméternyi irodaterület jöhet létre. Ezekhez összesen 1000 parkolóhelyet építenek.

Ecodome zöld irodaépület a Déli pu-nál

A LEED Platinum minősítéssel rendelkező irodaház megépítése és üzemetetése során számos zöld megoldást kívánnak felhasználni, sőt a leírás szerint az Ecodome Budapest leghatékonyabb, legmodernebb és legegyedibb zöld irodaépülete lesz. A látványterveken az látszik, hogy a bejárat előtt egy kis park is helyet kap a Mészáros utcai oldalon, így nem csak az irodisták élvezhetik majd ki a fejlesztés előnyeit. 2016 végén Budapest legzöldebb irodaépülete megnyitja kapuit a Mészáros utcában.

Telekom székház (WING)
Tervező: TIBA Építész Stúdió

A Magyar Telekom eladja legfontosabb ingatlanjait, és a működését egy új székházban vonja össze, amelyet 2018-tól bérelni fog. Az új központot a WING építi fel, ráadásul az ingatlanfejlesztő a megüresedő Telekom-ingatlanok közül a 3 legfontosabbat meg is veszi. A tranzakció a budapesti ingatlanpiac szempontjából kiemelkedően fontos, hiszen a Fradi-stadion mellett felépülő komplexum lesz Magyarország eddigi legnagyobb, egy épülettömbben realizálódó irodafejlesztési projektje a maga 55 ezer négyzetméterével. Az új Telekom székház városképileg kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve ez a belváros kapuja. A város egyik meghatározó épületéről van szó, ahol a tervezés során az építésztervező TIBA Építész Stúdió mindvégig szem előtt tartotta, hogy a Könyves Kálmán körút 34-36 számú telken felépítendő irodaház és a szomszédos Groupama Aréna épülete ne versenyezzen egymással, hanem harmóniában működjön együtt. Az elhelyezkedésnek köszönhetően a székház jól megközelíthető, autóval vagy a kitűnő tömegközlekedési kapcsolatoknak köszönhetően gyalogosan is.

Bartók Udvar II. ütem (InfoGroup)

A dél -budai Bartók Udvar "A" és "B" kategóriás irodaházból álló együttesének 4 épületében összesen 10 500 négyzetméternyi irodaterület és 4000 négyzetméternyi kereskedelmi-és raktárterület található. Az InfoGroup tervei szerint a Bartók udvar II. fejlesztési ütemében a jelenlegi második épület, összekötve a parkolóházzal, kerül kiegészítésre. Ezzel mintegy 17 000 négyzetméternyi új, "A" kategóriás irodaterülettel elégítheti ki a bérlői igényeket a Bartók Udvar.

Forrás és bővebb információ:
www.portfolio.hu
www.realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások