családi házak e4 ház energiahatékonyság

Elnyerte végleges formáját az e4 ház

Lassan költözhet a tesztcsalád


iStvan | 2015.08.16
Az e4 ház építtetői – Réka és Ákos – már izgatottan várják, hogy családjuk otthonra leljen az ország alighanem egyik legkorszerűbb családi házában.

Az e4 ház project- és blogoldalán végigkövethetők a munkafázisok, munkanemenként a videóösszefoglalókban kimerítő szakmai tanácsokkal, adalékokkal.

Az elkészült tanulmánytervekből szakmai, energetikai szempontok alapján végül a Vincze László által tervezett kétszintes házra esett a választás. Az épület a megbízók számára optimálisan egyesíti a négy e4 alapelvet, tehát energetikailag, a lakókomfort szempontjából, vizuális hatásában és építési költségében is megfelelő. Réka és Ákos korábban már több helyen is lakott, de az igazi otthonuk megteremtésének csak most jött el az ideje. Ők azok, akik Magyarország első e4 házának a tulajdonosai lesznek.

Mit is gondoltak a legfontosabbnak új otthonuk kialakításánál:
-nagy ablakfelületek
-tágas nappali
-természetes építőanyagok
-megújuló energiaforrások
-érték és időtálló épület

5 érv, amiért az e4ház mellett döntöttek:
-„közel zéró” energiafelhasználás
-az e4 ház mögött álló szakértelem, és szaktanácsadás
-reális építési költségek
-az építésszel, kivitelezőkkel és termékgyártókkal való rugalmas együttműködés lehetősége
-a ház modern, mégis hagyományos építészeti elemekkel ötvözött designja

Energiahatékonyság szempontjából a ház ideális falszerkezete hőszigetelési képességét tekintve minimum 0,22 W/m2K U-értékkel kell bírjon, így felelhet meg a várhatóan 2020-ban életbe lépő legszigorúbb épületenergetikai követelményeknek.
A ház tervezését, és előkészítését végző vállalat minden építtetőt arra biztat, hogy ismerjék meg az e4 koncepcióját és vegyék igénybe az ingyenes konzultációs lehetőséget. Jogosan lebegtetik a zászlót maguk előtt, miszerint „megfelelő kivitelezőkkel szabad csak dolgozni és csak értékálló anyagokban érdemes gondolkodni – hiszen ez egy életre szóló beruházás”.

Bemutatkozó videó az építtetőkről, építtetői elképzeléseikről:

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások