sebesp | 2015. augusztus 23.
     
Fényes fémfelületeivel hívja fel magára a figyelmet a lábakon álló otthon, szétterpesztett lábakon áll, akár egy űrjármű.

A spanyolországi ügyfél egy gyorsan felépíthető házat kívánt, melyből késlekedés nélkül élvezheti a környező táj látványát. A fenntartható építészetben jártas NOEM iroda sietett segítségére, melynek eredményeképp egy nem kifejezetten villaépületre emlékeztető építmény landolt a telken.

A fényes fém külső a megrendelő kérése alapján került kiválasztásra. Az igények között szerepelt mégy egy méretes, a kilátás felé orientált terasz, és egy repterekről ismerős fém lépcső. 8 ember 10 nap alatt valósította meg a 120 négyzetméteres otthont, melynek gyors gyártását és helyszíni összeszerelését biztosító, előregyártott favázas elemeit fémlemezzel borították. A három előregyártott elemet, melyből a ház készült, daruk segítségével emelték a négy méter magas fémlábak tetejére.

A "Spaceship Home"-ban – utalva a Star Wars rajongó megrendelőre – egy falba épített panel uralja a visszafogott és funkcionalista belsőt. A konzolról a tulajdonos az egész házat irányítása alatt tarthatja, a világítást, a hőmérsékletet, a biztonsági és hangosító rendszert. Mozgathatók az árnyékolók a külső hőmérséklet függvényében, sőt a külső falak színe is különböző hangulatokra állítható a változtatható megvilágítás segítségével.

Forrás: www.designboom.com

Videó:

A szerző legújabb cikkei:
Mégis felépítheti felhőkarcolóját a Mol a Kopaszi-gáton
Nyolcmilliárdot ad az állam az építészeknek és a mérnöknek
Kiírták a Közlekedési Múzeum pályázatát, világsztárok a tülekedők listáján
Szőrős és színes az új szingapúri felhőkarcoló
A magyar modernizmus újabb ikonikus képviselője tűnik el
225 milliót osztanak ki a szuperkórház-pályázatokra
Magyar látványtervező csapat nyert az Architizer A+ Awards-on – videó
Hello Wood: Megvalósultak az álmok
Kísérteties óriásvízesést építettek egy kínai felhőkarcoló oldalába – videó
Ez az, amire gondolok?
Napokon belül itt lesznek a szuperkórházak tervpályázatai
Ez nem zöldség: A répabetoné a jövő
A BIG strandja AarhusbanKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 16 (8 szavazatból)