donkanyar | 2015. szeptember 22.
     
Rangos nemzetközi előzsűri válogatta ki azt a tizenegy magyar épületet és tervet, amelyeket a 2015-ös Média Építészeti Díjára jelöltek: a badacsonytomaji Szent István király kápolna, az állatkerti Ökoközpont mellett több kilátó is versenybe szállt a díjért.

Az elkészült épületek értékelése során az építészeti kvalitások mellett a munkák koncepciójának erejét, valamint társadalmi és szociális kontextusát is vizsgálták. Megvalósult projektként a badacsonytomaji Szent István király kápolna, az ELTE Bölcsészettudományi Karának II. világháborús emlékműve, Visegrád városközpont fejlesztésének első üteme, a galyatetői kilátó, a debreceni Műteremház és a budapesti Ramenka étterem került be az Indira van 't Klooster, az A10 magazin főszerkesztője által vezetett előzsűri listájába épület-kategóriában.

A badacsonytomaji Szent István-kápolnával kapcsolatban az előzsűri az ötletességet és az izgalmas egyszerűséget emelte ki. Indoklásukhoz hozzátették, hogy az épület nem csak saját környezetét teszi izgalmasabbá, hanem a helyi közösség életébe is szervesen illeszkedik.

A nyerteseket az Uránia Nemzeti Filmszínházban összegyűlt magyar újságírókból álló zsűri választja ki október 16-án. Addig viszont a közönség is szavazhat a legjobb hét épületre és tervre az interneten. A szavazás második köre az Urániában lesz: az ott összegyűlt közönség egyéni szavazatai fogják eldönteni, hogy ki kapja a MÉD Közönségdíját épület és terv kategóriában.

Teljes cikk és a képgaléria

Szavazni itt lehet
 

A szerző legújabb cikkei:
Ennyire modern lesz a Vörösmarty tér
Így néz majd ki a Dél-Pesti Centrumkórház
Lebontják az ország legszebb ipari műemlékét is?
A Bem téri Radetzky-laktanya története
Európa legnagyobb biodómja épül a budapesti állatkertben
Elkezdték építeni, de mégsem lesz Ferihegyen hatszintes parkolóház?!
Park lesz a Batthyány térből, a buszvégállomás megszűnik
Teljes felújítást kap a főváros egyik legjelentősebb vasútállomása
Kétmilliárd forintból épül új híd Baján
Elkezdték a gellérthegyi sikló építését
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídjaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások