sebesp | 2015.10.04
Megnyílt Los Angeles legújabb művészeti galériája, amely egyedi megjelenésével máris bekerült a város építészeti ikonjainak sorába.

A Broad Múzeum a belváros előkelő telkén, a Walt Disney Koncertterem mellett kapott helyet, nyilvános bemutatóhelyet biztosítva az alapító házaspár Eli és Edythe Board modern művészeti gyűjteményének. A Diller Scoffidio és a Renfro közös tervei alapján elkészült épület érdekessége a "ház a házban" koncepció: az alsó szinteken zárt belső magban egyesülnek a raktárok, irodák és a műhelyek, de a teljes konstrukcióra egy áttört rács került, amely belső szerkezeti alátámasztás nélküli kiállítótereknek ad otthont.

Az épület külső megjelenését áttört homlokzatfelülete határozza meg, melynek lyukacsos héja megszűrve engedi át a természetes fényt a térbelsőbe. Kétezerötszáz, rombusz alakú üvegszállal erősített betonelem alkotja az épület homlokzatát, melynek sajtreszelőszerű megjelenése a nap folyamán állandóan változó fényárnyék-játékkal hívja fel magára a figyelmet.

Forrás: Inexhibit.com
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások