pályázat felújítás Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Közzétették a MoME campus megújítására kiírt tervpályázatot


Katona Vilmos | 2015.10.12
Országos nyílt tervpályázatot írt ki és tett közzé a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MoME) az intézmény campusának megújítására. A pályamunkákat 2015. december 16-ig várják.

A pályázóknak három új épületet és két műemléki rekonstrukciót kell megtervezniük a campus területére. Az épületek összterülete 15 ezer négyzetméter, amelyhez egyéb kültéri funkciók és környezetrendezés is kapcsolódik további 14 ezer négyzetméteren.

A díjnyertes építészmérnököket is felvonultató bíráló bizottság 2016. január 29-én hirdet eredményt. A beruházást felügyelő és a bírálóbizottságot elnöklő Fürjes Balázs kormánybiztos szerint „az elkövetkezendő években – a Ludovika Campus megújítása mellett – az egyik legnagyobb jelentőségű oktatási beruházás valósul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem területén azzal a céllal, hogy a folyamatosan fejlődő kreatívipar nemzetközi térképén a következő évtizedekre is biztosítsa a főváros helyét”.

A MoME campusának megújításáról, egy 2018-ig megvalósuló kreatív innovációs-, és tudáspark létrehozásáról a kormány tavaly júliusban döntött. A program első szakaszában két épületből álló technológiai parkot alakítanak ki mintegy 5700 négyzetméteren: a Műhelyház kivitelezési munkái a végéhez közelednek, a Média- és Műteremház az engedélyezési terv szakaszában van.

A komplex szakmai és infrastruktúra-fejlesztési program célja, hogy 2018-ra az egyetemet Európa egyik vezető művészeti kutató-fejlesztő műhelyévé tegye. A Kreatív Innovációs és Tudáspark (MoME KIT) egyrészt szellemiséget, másrészt a MoME klasszikus oktatási tevékenységein túlmutató aktivitásainak teret adó infrastruktúrát foglal magába.

A teljes pályázati anyag és a pályázattal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a tervpalyazat.mome.hu oldalon.

Forrás: KKBK

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások