hír

Szt-tisztek a szakmában


Csépé | 2011.03.03
Nemcsak az Építésügyi Minisztériumban, de a Lakótervben és a Veszprémi Állami Építőipari Vállalat is dolgozott szigorúan titkos tiszt a most nyilvánosságra hozott adatok szerint. Az építőiparban aktív szt-tisztek között van Moszkvában végzett építész éppúgy, mint 8 általánost végzett rendőr.

Dormán Tivadar (Született: Zalaszabar, 1931. 01. 16.) a Lakótervben dolgozott, a BM III/II csoportfőnökség őrnagyaként ment nyugdíjba 1983-ban. 1956-ban a pártház védelmében sebesült meg.
Adatlapja
Tompa Mihály (Született: Tiszafüred, 1933. 08. 29.) 1966-ban a SZU-ban diplomázott építészmérnök, valószínűleg nem a szakmában dolgozott, 1989-ben vonult nyugdíjba, előző évben Doxa órát kapott ajándékba szolgálataiért.
Adatlapja
Németh Miklós (Született: Vanyola, 1937. 03. 22.) a Veszprémi Állami Építőipari Vállalat ellenőrzési osztályvezetője volt, feladata a Líbiába és Irakba valamint más nyugati országokba kiutazó személyek eligazítása és beszámoltatása volt. Két fős hálózatot tartott.
Adatlapja 
Háder Károly (Született :Pápaderecske, 1924. 02. 03.) az Építésügyi Minisztérium, Műszaki osztály, helyettes osztályvezetője volt. A minősítéséből: „szilárd kommunista. A rábízott pártmunkát megbízhatóan elvégzi. Több éven át, mint konferenciavezető eredményesen tevékenykedett”.
Adatlapja 
Székely Tibor (Született: Mezőrűcs, 1922. 02. 22.) a MÁV Pécsi Igazgatóság, Építési és Pályafenntartási Osztály, osztályvezetője volt, századosi rendfokozatát elvesztette „és munkafegyelmet súlyosan sértő magatartása miatt, mint Építési és Pályafenntartási főnököt is 1969. februárjában leváltották [...] Jelenleg, mint tartalékos honvédhadnagy a MÁV hidasi állomáson lévő honvédségi építőszázad létszámában teljesít szolgálatot.”
Adatlapja 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások