rendezvény A38 Hajó kortásrs dán építészet Olafur Eliasson

Kortárs Dán Építészet kiállításmegnyitó és Olafur Eliasson: Space is Process című filmjének vetítése az A38 Hajón


Katona Vilmos | 2015.11.02
A kiállítást Tom Nørring, Magyarország dániai nagykövete nyitja meg, majd „A város mint találkozóhely: közösségi terek – vízparti fejlesztések” beszélgetés következik Peder Baltzer Nielsennel, Aalborg főépítészével, és Serban Corneával, a Mutopia Architects alapítójával. Végül Olafur Eliasson: Space is Process c. dokumentumfilmjét vetítik.

A Kortárs dán építészet c. pop-up kiállítás megnyitója: 2015. november 17. 17.00

Program

17.00 Megnyitóbeszédet mond: Tom Nørring, Magyarország dániai nagykövete

A dán építészeti hagyomány és design méltán nevezetes. Jørn Utzon, Arne Jacobsen és Henning Larsen munkásságát világszerte elismerik, ám az elmúlt években a dán építészek új generációja is letette névjegyét az asztalra. A kiállítás bemutatja a legjobb fenntartható megoldásokat, amelyeket a dán design és építészeti kultúra napjainkban kínál. A kiállításon szereplő kortárs projekteket olyan építészirodák fémjelzik, mint a BIG, a Gehl Architects, a Henning Larsen Architects, a Polyform Arkitekter és az SLA.

18.00 A város mint találkozóhely: közösségi terek – vízparti fejlesztések
Angol nyelvű beszélgetés Peder Baltzer Nielsennel, Aalborg főépítészével és Serban Corneával, a Mutopia Architects alapítójával.

20.00 Olafur Eliasson: Space is Process
Dokumentumfilm | 77 perc | angol
Rendezte: Jacob Jørgensen, Henrik Lundø

Studio Olafur Eliasson néven fut Olafur Eliasson berlini design-stúdiója. Ez Európa egyik legkreatívabb munkahelye, ahol a világhírű alkotások kutatók, mérnökök, építészek, technikusok és történészek együttes munkájának gyümölcseként jönnek létre. A JJ Film egy nem mindennapi portréfilmben mutatja be a dán-izlandi művészt és alkotásait – az első tollvonásoktól a végső állomásig. A világsajtó pedig feszülten várakozik, hogy lássa a tehetséges „dán” legújabb művészeti projektjét.

Előzetes:





A program a Dán Nagykövetség és a Kortárs Építészeti Központ szerevezésében valósul meg. A belépés ingyenes.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek az A38 házirendjében.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások