sebesp | 2015.11.03
A NBBJ fejlesztette a Samsung új észak-amerikai központját, amely mintegy 100 ezer négyzetméternyi területet jelent San Jose-ban, Kaliforniában.

Az új főhadiszállás rendeltetése, hogy a Samsung vezető gyártóból vezető fejlesztővé is váljon a dizájn és technológia területén, ennek köszönhetően maga az épület is egy meglehetősen inspiráló helyszín a Szilícium völgyben. Az új kampusz két szomszédos tízemeletes toronyból áll, amelyek egy közös külső homlokzattal egyesülnek, miközben számos híd köti össze az épületszárnyakat. A ikonikus épületegyüttes belső udvara már önmagában megér egy pillantást, a perspektíva olyan fokú élményt nyújt, amely elhiteti a látogatókkal, hogy itt valóban a nagybetűs innováció szentélyébe léptünk be.

Az ingatlanegyüttes homlokzata fémből és átlátszó üvegből készült, ami megfelelő könnyedséget biztosít a komplexum számára. Az átriumok pedig valóságos természeti csodák, hiszen a dolgozók útját sokszínű kertek szegélyezik. A 300 millió dolláros projekt egy parkolóházat és egy komplex parkot is magában foglal. Természetesen a hívószavak itt sem maradhatnak el, amelyekre alapozták a belső tereket, így fontos a rugalmasság, az agilitás, a láthatóság, az interakció és a kapcsolódás a természethez.

Az átfogó dizájn reflektál a jelenlegi és jövőbeni munkakultúrákra, amelyekben az individuális munkastílusról áttevődik a hangsúly az együttműködő irodakörnyezetre, elősegítve az ötletek gyors és hatékony megosztását. Tárgyalók, konyhák, fitneszterem található a kertszinteken, mintegy fokozva a kapcsolatot a kreatív közösség tagjai között, miközben az egészséges munkakörnyezetet is szem előtt tartották. Számtalan módon kötötték össze az egyes munkaterületeket, hogy a hatalmas nagyteres koncepcióban el ne tévedjenek az alkalmazottak, a lényeg az volt, hogy a legkülönbözőbb stílusú helyszíneket kínálják fel a dolgozóknak.

Forrás >>

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások