Lekics Gábor | 2015.11.24
Az úszó kajakklubot úgy helyezték el a parton, hogy az épület szoborként emelkedjen ki a vízből, hirdetve a kajakozás és a vízi sportok szépségét.

Az épület úsztatásával a lehető legbensőségesebb kapcsolat tudott kialakulni a vízi környezettel, így a sportolók közvetlenül a sportág természetes közegéből indulva tudják gyakorolni a kajakozást.

Az épület két szárnya különböző funkciót kapott. Az egyik a látogatók számára kialakított öltözőt, közösségi tereket és edzőtermet foglalja magában, míg a másik épületrész a kajakok tárolására szolgál. A két szárny közrefogja a belső vízfelületet, ahonnan elindulhatnak a fjordok közé a kajakos túrázók. A vízfelület középpontba állításával kihangsúlyozódik a közösségi "klub-érzet".

Az épületek tetőteraszai többféle programnak biztosíthatnak helyet. Sportrendezvények lelátótere mellett sütögetésnek, kültéri főzésnek, étkezésnek vagy akár napozásnak is remek helye lehet. A stégek és a tetőteraszok rámpákkal és lépcsőkkel vannak összekötve, így könnyen és gyorsan bejárható az egész komplexum.

Helyszín: Vejle Fjord, Dánia
Alapterület: 500 m2
Megvalósulás éve: 2015

Építészet: FORCE4 Architects
Társtervezők: The Danish Foundation for Culture and Sports Facilities, Niras A/S, Marine Tek
Megbízó: Vejle Kommune

Forrás: ArchDaily
Képek: Søren Aagaard, FORCE4 Architects

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások