videók, animációk belsőépítészet Miguel Chevalier digitális fényarcai

Miguel Chevalier digitális fényarcaival újjávarázsolta a durhami katedrálist


Java | 2015.11.27
A digitális fényművészet tervezője revitalizálta, új életet lehelt a régi katedrális sokat átélt, s kissé megkopott belső terében. Izgalmas fényarcokkal, sokféle kompozícióval, színhatásokkal valósággal átértelmezte, modernizálta a régi épület atmoszféráját. A végeredmény izgalmas, újszerű.

A Krisztus, Szűz Mária és durhami Szent Cuthbert-székesegyház (vagy ismertebb nevén durhami székesegyház) egyike a legjelentősebb angliai zarándokhelyeknek, hiszen itt vannak eltemetve Szent Cuthbert és Beda Venerabilis földi maradványai. A székesegyház a román stílus és a gótika közötti átmenet egyik legszebb példája, a normann építészet egyik kiemelkedő alkotása. A fényfesztivál alkalmából 2015 őszén az ódon falak közé beköltözött a fények játéka, vibrálása, változó arcai, s mindezt a vizuális élményt éteri zene kísérete. Miguel Chevalier finom érzékenységgel megkomponált képeinek,eleven, sokszínű fényarcainak alapját azok a fémhálók képezték, melyek háromszögek, négyszögek és sokszögek szövedékéből állt össze. Mindezeket az alapformákat digitálisan megtervezetten átmozgatva, újszerű és meglepő összhatásokat érhettek el.
Nagy tisztelője vagyok a régi korok építészetének, s ez vonatkozik a katedrálisokra is. A játékos kedvű Miguel Chevalier azonban a fényarcokkal új értelmezést adott ennek a párját ritkító gyönyörű dómnak, nem csorbítva hanem ezzel hozzátéve az eredeti architektúrához, sőt a főhajó gótikus gazdag részleteit még ki is emelte.

A videó (a fényinstalláció 1:30-tól):



cím: complex meshes (komplex hálók)
művész: miguel chevalier
év: 2015
zene: jacopo baboni schilingi
generatív és interaktív virtuális valóság installáció: artichoke
helyszín: lumiere durham 2015, durham katedrális, uk
időpont: 12th-15th of november 2015
szoftver: cyrille henry and antoine villeret
technikai kivitelezés: voxels productions

Forrás: designboom.com



 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások