sebesp | 2015. december 14.
     
Egy amerikai építész megelégelve a stílustalan tornyházakat, és gótikus elemekkel díszített felhőkarcolót tervezett Manhattenbe. A sok aprólékos munkával járó megvalósításhoz robotokat hívna segítségül.Mark Foster Gage építész szerint túlzottan elszaporodtak az "építészeti dizájntól virtuálisan felmentett" magasházak Amerikában, ezért úgy döntött, szakít a kor hagyományával és egy gazdagon díszített felhőkarcoló terveit készítette el.

A 102 emeletes épület 64 emeletén lakások, valamint az alsóbb szinti kereskedelmi és vendéglátó helyiségeken kívül egy kétszintes bálterem, és egy "égi előcsarnok" kap majd helyet. A lakások mindegyike egyedi, szobrászian megformált külsőt kap, amely a kilátás kereteként is szolgál.

Hatalmas kiugró teraszok és vízköpők meglehetősen összetett láncolata borítja majd a homlokzatot. A mészkővel színezett bonyolult betonelemek szimmetrikus geometriai formákból, a propellerekből, és az autók karosszériájából kölcsönzött alakzatokból tevődnek össze. A betonelemek finom szobrászi megmunkálását kőfaragók helyett CNC technológiával dolgozó robotokra bíznák.

Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
A melankolikus építész és a bánatos rabbi háza
Megtaláltuk új Nemzeti Galéria testvérét, azt is a SANAA tervezte
Elhunyt Tokár György
A börtön világa építészeti motívumok segítségével
Bazi kis texasi lagzi egy ékszerdobozban
Hallott már a fémfáról?
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben + videó
Muku Óvoda, egysejtűek halmaza
A Millennium Házaként újul meg a Városliget egyik legszebb épülete + videó
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégia
Az egykori királyi külügyminisztériumot is visszaépítik a VárbanKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 44 (26 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások