Lekics Gábor | 2015.12.28
A Credit One Kuwait Holding Company autóipari és logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozik. A vállalat tevékenységi köre alapvetően befolyásolta a tervezett épület megjelenését.

A cég alapvető célkitűzése a környezetbarát gondolkodásmód átültetése a gyakorlatba. Mindezt az általuk használt innovatív technológiai megoldásokkal és korszerű anyagok alkalmazásával teszik, funkcionális és esztétikai szinten egyaránt. A megbízó elvárása volt, hogy üzleti alapelveik a cég székházának megjelenésében is visszatükröződjenek.

A belső térben dominál a polírozott felületű alumínium lapburkolat, mely hangsúlyozza a vállalat ipari jellegét. A külső téren is megjelenő tükröződő felületek a szomszédos utakról is az épületre vonzzák a tekinteteket. Az utcai homlokzaton árnyékoló lamellákat is elhelyeztek, melyek az erős déli napsugárzás ellen védik az épületet. Az árnyékoló lamellák megjelenésében a tükörfelület és a Credit One társaság narancs alapszíne jelenik meg. A szomszédos utakon haladva egyedi játéka lesz így a homlokzatnak, hiszen az autók irányának és sebességének függvényében folyamatosan változik az épületről visszatükröződő kép. Emellett éjjel a bentről kiáramló fényt is szűrik a lamellák, modern és innovatív arculatot adva az épületnek.

A praktikus külső jól megszabott funkcionális belsőt takar. Minden szintnek megvan a meghatározott szerepköre. A földszint a látogatók és üzletfelek részére fenntartott helyiségek gyűjtőtere, míg az emeleten a vállalatvezetés, a pinceszinten pedig a termelés folyik.

Helyszín: Kuvait
Alapterület: 2200 m2
Megvalósulás éve: 2015

Építészet: AGi Architects
Építész tervezők: Joaquín Pérez-Goicoechea, Nasser B. Abulhasan
Tervező munkatársak: Bruno Gomes,
 Sara Barranco,
 José del Campo, Ana López,
Nima Haghighatpour, Hanan Alkouh, María Álvarez, Samer Mohammad

Forrás: ArchDaily
Képek: Juan Roldán, AGi Architects

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások