hír cikk építkezés irodák Kopaszi-gát lakóházak

Tulajdonost cserélt a Kopaszi-gát, épülhetnek az irodák, s lakóházak


donkanyar | 2016.01.03
Budapesten óriási szükség van irodákra, ezért Garancsi István cége beépíti szépen a maradék területet a Kopaszinál. A terület korábbi tulajdonosa egy portugál vállalatcsoport volt. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Közel egyéves tárgyalássorozat után megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market Csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlan ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte a Market az MTI-vel szombaton.

A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta csoport volt. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra. Az új tulaj a parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a lakosság kikapcsolódását szolgálja, a használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik.

Az ingatlanfejlesztésre a Garancsi István többségi tulajdonában álló Market Építő Zrt. saját, a kivitelezéssel foglalkozó anyavállalattól elkülönült, önálló leányvállalatot hozott létre 2015 májusában, Property Market Kft. néven.

Micsoda helyszín! Építsük be!

A közleményben Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy “a Kopaszi-gát Budapest egyik legkedveltebb rekreációs célpontja, Dél-Buda pedig a lakás- és irodakeresők között egyaránt rendkívül népszerű”.

A terület az 1-es villamos bővítését és a 4-es metró átadását követően még inkább bekapcsolódott a főváros vérkeringésébe, az egyedülálló adottságú, Duna-közeli, jelenleg kihasználatlan területek fejlesztésével pedig lehetővé válik egy új, multifunkciós városnegyed kialakítása Dél-Budán – tette hozzá.

A Property Market Kft. már dolgozik a fejlesztés előkészítésén, aminek részleteiről, ütemezéséről és fázisairól a társaság a tervek szerint 2016 első negyedévében közöl majd részleteket – írja az MTI.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások