donkanyar | 2016.01.08
Lakóházzá alakítják a válság alatt becsődölt törökbálinti betontorzó egyik épületét. Az első 140 lakás átadását 2017 elejére tervezik – nyilatkozta a napi.hu-nak a területtulajdonos.

A 2010 végén becsődölt Tópark projekt újjáélesztésének első lépéseként a tó felé néző, J épületet alakítja 140 lakásos lakóházzá az eredeti beruházásban sok száz millióval benne ragadt, eddig csak útépítéssel foglalkozó Lavinamix Kft. A beruházó elárulta, hogy magas műszaki tartalmú, alacsony energiaigényű lakásokat kívánnak felhúzni. Vevőkre elsősorban a környékről, Budaörsről, Törökbálintról és a XI. kerületből számítanak.

A cég felszámolási eljárásban, tartozásai fejében jutott hozzá a 140 hektáros ingatlanból a 10 hektáros területhez, rajta a bruttó 173 ezer négyzetméternyi betontorzóval. A projekt kivitelezője a Lavinamix, a területet tulajdonló Útnet Kft. pedig a Lavinamix leányvállalata – írja a napi.hu.

Az új lakások piacán keletkező vákuum nyomán fogtak hozzá az első 140 lakásos ház kivitelezéséhez, a CSOK kibővítésének ismerete nélkül. Az itt létrejövő lakáskínálat így aligha passzol az újonnan generált kereslethez – nyilatkozta az Útnet képviselője, aki szerint az állami ingyenmilliók kapcsán megjelenő igények kielégítésére lesz még lehetőség a többi épület átalakításával.

Hosszabb távon továbbra is vegyes funkciójú, városközpont jellegű beruházásban gondolkodnak a területen, azt ugyanakkor még mindig csak vizsgálják, hogyan lehet az eredeti koncepciónál egészségesebb mixet kialakítani – értesült a lap.

Tópark

A kezdetekkor, 2007-ben, összesen 140 hektárosra megálmodott új várost, 13 év alatt, összesen több mint 300 milliárd forintból, az M0, M1 és M7-es autópályák által határolt aranyháromszögben kívánta felépíteni a Walker & Williams Investment Group (WWIG). Az első ütemben, 2010 végéig, 100 000 négyzetméter iroda, és 168 bérlakás, illetve apartman került volna átadásra. A projekt finanszírozása 2010-ben fagyott be, és akik az M1-es autópályán közlekednek, a mai napig láthatják az első ütem félkész torzóját.

A becsődölés előtti videó:



Forrás: www.napi.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások