hír pályázat díj rendezvény Az Év Irodája verseny

Versenyben 2015 legjobb ingatlanfejlesztései és projektjei

Szavazni 2016. január 22-ig lehet!


Java | 2016.01.15
Az Év Irodája verseny évek óta a hazai ingatlanfejlesztés aktivitásának növekedését tükrözi. Ezt a tényt támasztja alá a pályázatok számának folyamatos emelkedése. Idén rekordszámú pályázóval számolhat a szervező iroda.hu csoport, ezen belül az új ingatlanfejlesztések és a tervezett projektek igényessége is ezt bizonyítja.

Az Év Új Ingatlanfejlesztése kategóriában a 2015-ben átadott ingatlanokkal lehetett pályázni, és itt is a változatosság gyönyörködtet. A már említett reprezentáns irodapiac több épülettel képviselteti magát (Corvin Corner Tower, Váci Greens C, Bige Holding irodaház), de az ipari ingatlanok is megjelentek a mezőnyben (Polgár Ipari Park, Prologis), jelezve, hogy a raktár- és logisztikai szegmensben is megindulhat a fejlesztési aktivitás, melyre egyre nagyobb az igény. A kategóriában találkozhatunk még szállodákkal (Prestige Hotel, Aria Hotel), magánklinikával (Helvetic Clinics) és kuriózumként egy passzívháznak épült 100 lakásos önkormányzati bérházzal.

Az Év Tervezett Projektje kategóriában pedig már a jövőt, közelebbről 2016 várható teljesítményeit, illetve az előttünk álló néhány év jelentős terveit ismerhetjük meg. Itt is, mondanunk sem kell, jelentős hányadot képviselnek az irodaházak (Bartók Udvar II., Balance Building, Nordic Light, Nokia fejlesztőközpont), de emellett régebbi épületek újjáalakítására, illetve vadonatúj funkcióval való megtöltésére is láthatunk igényes projekteket (pl. Szervita téri projekt). Izgalmas kettőséget figyelhetünk meg a pályázatokban, hiszen miközben új beruházásokról beszélhetünk, (passzívház óvoda, Broadway Residence társasház, Sasad Liget Lakópark) a budapesti belváros már meglévő épületállományának néhány reprezentáns eleme is újjászülethet, elég ha csak a Közép-európai Egyetem kampuszára vagy a Váci 1-re gondolunk.

Török Árpád MRICS, MBA, a TriGranit vezérigazgatója képviseli a zsűrit a két kategóriában mint felelős zsűritag. Török Árpád több mint 19 éve tevékenykedik a nemzetközi ingatlanfejlesztési és tanácsadó szakmában, hosszú évek óta vezető pozíciót tölt be a TriGranitnál, Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő vállalatánál.

„Öröm látni, hogy az ingatlanszektorban egyre több projekt kerül átadásra és egyértelműen látszik, hogy van igény további fejlesztésekre, kiemelten az irodapiac esetén” – összegezte eddigi tapasztalatait Török Árpád.

Szavazni azevirodaja.hu oldalon lehet egy villámgyors regisztrációt követően! A szervezők 7 kategóriában várják a közönségszavazatokat.

A teljes képanyag megtalálható a www.azevirodaja.hu oldalon!

Forrás: Az Év Irodája
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások