donkanyar | 2016.01.31
A Testnevelési Egyetem sportpályái az Alkotás utca és a Csörsz utca találkozásánál fekszenek, de lehet, hogy a helyükön hamarosan egy "atlétikai és labdarúgó stadion", illetve egy "multifunkcionális csarnok" fog állni.

A stadion majdnem olyan magas volna, mint a Csörsz utca itteni szakaszán fekvő házsor, azaz elvenné a lakók kilátását. A szóban forgó Csörsz utcai házak lakói ezért február 2-án "közös lakógyűlést" szerveznek a TE Rektori épületének előadótermébe – olvasható VS cikkében.

Mindez összefügg a TE tervezett bővítésével, amelynek keretében több tornacsarnok, egy fedett pályás uszoda és futballstadion is épülne itt, a Sportkórház viszont elköltözne, mert az egyetem bekebelezné az itteni épületeit. A TE beépítene 2500-3000 négyzetméternyi területet a Csörsz u. 2. szám alatt található parkból is. Mocsai Lajos rektor ígérete szerint az utcában lakókat más zöldterületek kiépítésével kárpótolnák a környéken.

A TE Rektori Hivatalának vezetője a VS-nek azt válaszolta, hogy "a tervezés mostani fázisában még nem tudják pontosan meghatározni a sportlétesítmények méretét, és ígérik, figyelembe veszik a lakók kéréseit". Ha figyelembe veszik, jól tennék, ha megmutatnák nekik a terv-variánsokat és ténylegesen bevonnák őket a tervezgetésbe.

A VS cikke: http://vs.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások