hír zaha hadid

Munkatársai egynegyedét elbocsáthatja Zaha Hadid


fati | 2011.03.30
95 munkatársától válhat meg az építésziroda - a leépítés hátterében a líbiai és egyiptomi felkelés áll
A Zaha Hadid Architects építésziroda bejelentette, hogy 354 munkatársának közel egynegyedét elbocsájthatják. A létszámcsökkentés hátterében líbiai és egyiptomi felkelések, és emiatt a helyi projekteik leállítása áll.

Az építésziroda elmondta, hogy londoni irodájának 95 munkatársát érintheti a leépítés. Az iroda közleménye szerint nagy a valószínűsége, hogy az észak-afrikai és közel-keleti régiós projekteik a felkelések következtében nem az előzetes ütemtervnek megfelelően haladnak majd, ezért a ZHA iroda kénytelen fontolóra venni munkatársai létszámának csökkentését.

A Zaha Hadid Architects folyamatban lévő régióbeli projektjei között van a Líbia fővárosában, Tripoliban 285 millió euróból 2013-ig megépítendő konferenciaközpont, amelyet a politikai események következtében már leállítottak. Az építésziroda 2009-ben pályázaton elnyert egyiptomi Cairo Expo Scheme projektjét májusig felülvizsgálják. A 450 ezer négyzetméteres, kiállítások és konferenciák megrendezésére tervezett projekt az egyiptomi főváros és annak repülőtere között épülne meg. A ZHA képviselője megjegyezte, hogy a szintén Kairóban megépítendő 550 ezer négyzetméteres vegyes funkciójú Stone Towers felhőkarcolóit eddig nem érinti a változás.

Az iroda elmondása szerint mindent megtesz a leépítés elkerülése érdekében, és megpróbálja érintett munkatársait egyéb projektekbe bevonni vagy más munkakörbe áthelyezni.

A legutolsó beszámoló szerint a cég forgalma 2010 áprilisáig 50%-kal emelkedett, és ugyanebben az időszakban profitja megháromszorozódott, így elérte a 4.1 millió fontot.
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások