hír cikk aréna építészet Felcsút futball kazánház Makovecz

Már majdnem kész a Makovecz-stílusú kazánház Felcsúton


donkanyar | 2016.02.18
Korábban már lehetett tudni, hogy Makovecz Imre stílusában épül kazánház a felcsúti Puskás Akadémián, a stadion mellett.

A tervek szerint ez a kazán fűti majd a Puskás Akadémia két új edzőpályájának talaját. Sajtóhírek szerint a rendszer kivitelezése több mint 3,1 milliárd forintba kerül, amihez az akadémia két és fél milliárd forintos TAO-támogatást kapott. A 444.hu a helyszínre látogatott, hogy megnézze, hogy hol tart az építkezés. A portál beszámolója szerint már majdnem kész az épület, amelyet fényképekkel is megörökített.

A kazánház építéséről mi is beszámoltunk: mint megírtuk, a fejlesztésre azért volt szüksége a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának, hogy növendékeik télen is tudjanak edzeni. A beruházás során nem csak a pálya alácsövezését végzik el, de egy többszintes, betonból és fából épülő hatalmas szerkezet is felépítenek a település sportkomplexuma mellett. A két fűtött gyepszőnyegű pályát kiszolgáló egységnek és egy öltözőnek helyet adó kazánházat a Makovecz Imre Alapítvány építészmérnöke, Dobrosi Tamás tervezte.

előző cikk:
http://tervlap.hu/cikk/show/id/3960

forrás:
kepek.444.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások