hír ESET Index vírus

Nincs vírus a rendszerben!


droID | 2016.02.29
Mindenki lenyugodhat, nem lett vírusos sem a Google, sem az Index oldalain használható Indapass beléptetőrendszer – tudtuk meg az Indextől. A hírre a Tervlap munkatársai is megkönnyebbültek. Továbbra is lehet jelentkezni az aktuális képzésekre, konferenciákra, és zavartalanul olvashatják legfrissebb cikkeinket.

Az Eset vírusirtó reggeli frissítésébe csúszott be egy hiba, ami miatt az internet nagy részét fertőzöttnek jelzi a védelmi rendszer.

A téves riasztásokat maga az Eset tudja megszüntetni, miután kiad egy új frissítést a szoftveréhez, és azt a felhasználók telepítik a számítógépeikre.

Az ESET azt nyilatkozta az Indexnek, hogy már folyamatban van a riasztási szintek helyreállítása, és órákon belül helyreáll a rend. Nagyon fontos: a hiba biztonsági kockázatot nem okoz. A 2016. február 29-én a délelőtti órákban megjelent 13102-es vírusdefiníciós adatbázisban található webhozzáférés modul túlzottan szigorú szűrési beállításai miatt bizonyos weboldalak esetén tévesen riasztást jelez.

Az  ESET hamarosan egy újabb frissítést ad ki, ezzel automatikusan megoldódik a helyzet. Mivel a frissítés 15-20 percen belül megjelenhet, nem érdemes a vírusedefiníciós adatbázist visszaállítani, és a szakértők a védelem kikapcsolását sem javasolják.

Forrás: Index.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások