tervek Sou Fujimoto toronyház.

Fáról mintázott toronyház


Java | 2016.03.11
A Sou Fujimoto Architects neve jól ismert a hazai építészek között, mivel az általa tervezett Magyar Zene Házának építése hamarosan elkezdődik. Társával, a Nicolas Laisné Associés-vel, valamint az OXO Architects mérnökeivel közösen alkottak meg egy olyan különleges és feltűnő toronyháztervet, amely egy fa mintájára készült.

Az extravagáns épület a japán és a mediterrán stílusjegyeket egyesíti. A 17 emelet magas "épületfa" ágai a természeti példa szerinti szabálytalanságban, ad hoc módon helyezkednek el. A dizájn moduláris, mely sokféle variációs elrendezést tesz lehetővé. A természet pedig nem csupán az épület formájára való tekintettel kap szerepet, ugyanis az építészek elképzelései szerint a lakásokhoz tartozó teraszokon rengeteg növény landol majd, a legfelső szinten pedig tekintélyes tetőkert, mint egy ezerszínű bokréta díszeleg és tisztítja a levegőt.

Az építészet határait feszegető építész nevéhez fűződik a Serpentine Galeria Pavilion terve is Londonban, amely szintén különleges megoldásaival került a szakma érdeklődésének középpontjába.

Forrás: Startlap.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások