hír családi házak ökoház Perdu zéró energia

Perdu, a földbe süllyesztett ökoház, zéró energiával működik


Java | 2016.03.22
A Perdu elnevezésű kétszintes ökoházat a Huntsmeres stúdió építésze, James Bell tervezte. A kör alakú otthon a környezetbarát technológiák széles alkalmazásának köszönhetően zéró-fogyasztású, a működéséhez szükséges elektromos áramot a ház megújuló energiákból fedezi

Olyan környezetbarát megoldásokat alkalmaz a tervezés, mint hőszivattyú, természetes ventilláció, hővisszanyerő és víztisztító rendszerek, továbbá a ház világítása is energiahatékony megoldásokat alkalmaz. A házban napenergia működteti a melegvízrendszert és a föld alatti hőszivattyút.
Nem érzékelhető a természetes fénytől elzárva bunkerhatás, mivel a ház közepén elhelyezett üveggel körülvett átriumnak, és az idevezető négy felszínről érkező fényútnak köszönhetően a süllyesztett otthon természetes fényárban úszik annak ellenére, hogy a föld alatt helyezkedik el. A ház bejárata a zárt kertből érhető el, ahonnét lépcsősor vezet le az első szintre. Itt találhatóak a fő életterek a nappali, konyha, egy hálószoba és egy fürdőszoba. A háromszög és ék alakú szobák a központi üveg átrium körül helyezkednek el, innen kapják a fényt. A második szintre lépcsőn és akár viccesen csúszdán is le lehet jutni, mely a hálószobából vezet egyenesen a medencébe. Az alsó szinten medencék, jakuzzi, fitnesz terem és két hálószoba található saját fürdőszobával.

A föld jó hőszigetelő
A süllyesztett Perdu ház a föld hőszigetelő tulajdonságait is ki tudja használni, mely télen melegen tartja a házat, nyáron pedig kellemes hűvös levegőt biztosítja lakóknak.

Forrás: impressmagazin.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások