Födelmesi Tamás | 2016. április 18.
     
Egy érdekes és megszívlelendő panelfelújítás Szlovákiából nemcsak öltözteti az épületet, de a belső tér világát is átalakítja.

A projekt érzékenyen reagál a fennálló kontextusra, mindeközben feltárja az épület belső értékeit, sőt bővíti is azt. A földszinten található tárolóhelyiségeket felváltották a különféle szolgáltatások, amelyek a lakók kiszolgálására hivatottak – kávézó, edzőterem, szauna mind egy külső teraszhoz kapcsolódik. A megújult, függesztett acélerkélyekkel dekorált épület egyszerű és kompakt, ami egyedi eleganciát kölcsönöz neki.

Alaprajzilag is hozzányúltak az épülethez, mivel 4 lakás helyett csak 3 lakást helyeztek el egy egy szintre. A tetőn pedig két hatalmas Penthouse lakást alakítottak ki, amelyek csodás kilátással rendelkeznek.

Elhelyezkedés: Rimaszombat, Szlovákia
Terület: 3 775 m2
Építésziroda: Gutgut

Forrás + képek: Architecturelab.net

A szerző legújabb cikkei:
Ausztrál minimalizmus
SzociálLAK Párizsból
Újragondolt családi ház Svájcból
Passzívház a Fekete-erdőből
Parazita építészet a Beszkidekben
Kínai történelmi ház renoválása
Modern villa Izraelben
Kockaház (kádárkocka) tervgyűjtési felhívás
Játékos terek Erdélyben
Helyi anyagokból épült orvoslak
Teleszkópos borászat
Családi ház kőpengék között



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 20 (10 szavazatból)