épületek fejlesztés mome Műhelyház

Megépült a Műhelyház

Campusfejlesztés a MoME-n


iStvan | 2016.04.27
Április 15-én átadták a MoME campusfejlesztés program keretében elsőként megépített Műhelyházat, amely a 2016 őszi szemesztertől közel 2000 négyzetméteren ad otthont mind a hagyományos, mind pedig a leginnovatívabb tárgy- és téralkotási tevékenységeknek.

Mialatt a tervező kollégák kezüket tördelve, félve nem mertek lépni, vagy épp nagy lendülettel bátran elkezdtek egyszerű bejelentéses lakóépület terveket "gyártani", a jogi módosítások, foltozgatások miatt nem állt le és nem is lassult a középületek és egyéb rendeltetésű épületek kivitelezése.

Szerencsére a közhiedelemmel ellentétben valamennyi forrás jut a közoktatás fejlesztésre is.

Az objektum 2016 őszi szemesztertől közel 2000 négyzetméteren ad otthont mind a hagyományos, mind pedig a leginnovatívabb tárgy- és téralkotási tevékenységeknek.

A Műhelyház 2017-re kiegészül a Média- és Műteremházzal, ez az épületegyüttes alkotja majd a Technológiai Parkot. A 2018-ra várható teljes megújulás végállomása pedig a MoME Campus – Kreatív Innovációs Tudáspark: jelenleg ez Magyarország legjelentősebb kreatívipari beruházása, melyet a Magyar Kormány finanszíroz.

Tervezők: Csomay Zsófia és Németh Tamás építészek
Kivitelező: Market Zrt.
Beruházási Iroda vezetője: Ambrus György
Fotó: Oravecz István
Interjú Csomay Zsófia, Németh Tamás és Ambrus György közreműködésével.


Forrás:MoME.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások