hír épületek belsőépítészet iroda Magyar Telekom Csoport székház Tiba Építész Stúdió

Kezdődik a Magyar Telekom új székházának építése a Fradi stadion mellett


sebesp | 2016.04.28
A Tiba Építész Stúdió tervei alapján megkezdődik a Magyar Telekom Csoport új, Budapest arculatát is meghatározó, 57 000 négyzetméter alapterületű székházának építése.

Az új fejlesztés az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz, egyúttal Magyarország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje. Az Üllői út és Hungária körút csomópontjában felépülő épület jól megközelíthető autóval, továbbá a kitűnő tömegközlekedési kapcsolatoknak köszönhetően gyalogosan is.

Városképileg kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről érkezve ez a belváros kapuja. A tervező Tiba Építész Stúdió mindvégig szem előtt tartotta, hogy a háznak egyedi, erőt sugárzó karaktere legyen, ugyanakkor szervesen illeszkedjen a városi környezethez.

Az épület teljes mértékben a Telekom és a T-Systems Magyarország igényeihez igazodik, mivel a cégcsoport, amely hosszú távon veszi bérbe az ingatlant, itt fogja elhelyezni budapesti, irodai munkát végző kollégáinak nagy részét. Ennek megfelelően XXI. századi hangulatot, dinamizmust és erőt sugárzó külseje mellett a belső tereket úgy alakítják ki, hogy a hatékony működés mellett elegáns, rugalmas és kreatív munkakörnyezet, valamint jól használható védett zöld park biztosítsa az itt dolgozók kényelmét.

A belsőépítészeti térképzés, bútorozás a legmodernebb és leginnovatívabb HR és informatikai trendek alapján történik. Az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, illetve egy 300 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetméter áll rendelkezésre piaci bérbeadás céljára. Az építkezés mintegy 1000 fő számára teremt munkát.

A Wing beruházásában megvalósuló, teljes mértékben a vállalat igényeire szabott és XXI. századi körülményeket biztosító épületet a tervek szerint 2018 második félévében adják át.

Forrás: Realista.hu

Korábbi cikkünk

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások