pályázat belsőépítészet Guardian Student Design Challenge üveg

Kihívás üvegből

Üvegtervező pályázat hallgatóknak


droID | 2016.05.11
Student Design Challenge néven a Guardian vetélkedőt hirdet tervező hallgatók számára, amelynek témája a Clarity™ tükröződésmentes üveg alkalmazása a belsőépítészetben.

Az üvegnek van egy sajátos tulajdonsága: képes összetársítani a fényt, az átlátszóságot, a tisztaságot, a biztonságot és a szépséget a használhatósággal – és ezzel hozzájárulni a kényelmes és gondolkodásra ösztönző környezet kialakításához. Némi képzelőerővel próbáljunk választ adni a kérdésre: vajon mire lesz még képes az előttünk álló esztendőkben?

A Guardian Industries’ Glass Group – egy kereskedelmi célú, lakossági, belsőépítészeti és autóipari alkalmazások céljára szolgáló, úsztatott és feldolgozott üvegtermékeket gyártó vállalat – európai részlege a tervezők számára kiírt új verseny meghirdetésével próbál választ adni erre a kérdésre. A verseny célja, hogy megihlesse a fiatal tervezőket egy olyan anyag felhasználása tekintetében, amely túllép annak vélt korlátain.

A Guardian Student Design Challenge 2016 (www.guardiandesignchallenge.com) várja a tervező hallgatók ötletes belsőépítészeti javaslatait a Guardian Clarity™ tükröződésmentes üveg otthoni, munkahelyi és/vagy rendezvényi környezetben történő felhasználására.

A vetélkedő célja:

  • a tükröződésmentes üveg újszerű felhasználására irányuló ötletek kidolgozása,
  • ihletet adni a belsőépítész és tervező közösség tagjainak,
  • a figyelem ráirányítása a tükröződésmentes üveg lehetséges alkalmazásaira,
  • a tükröződésmentes üveg tulajdonságain alapuló megoldások kidolgozása.

A szakemberek következő generációja számára a Guardian által kiírt Student Design Challenge 2016 kiváló alkalmat teremt arra, hogy bemutassák elképzeléseiket egy újító szellemű üveggyártási technológiák alkalmazása terén élenjáró vállalatnak és egy nemzetközi zsűrinek, egyszersmind tehetséges formatervezői hírnevet is szerezzenek.

A versenykiírás az alábbi területek feltárására bátorítja a résztvevőket:

  • Életmód– otthoni tárgyak, amelyek egyszerre felelnek meg az egyén és a család, mint egység igényeinek;
  • Munkavégzés– termékek, amelyek vonzó, kényelmes és hatékony módon támogatják az üzleti tevékenység folytatását;
  • Szórakozás– termékek, amelyek a zavartalan látvány kialakításával még élménydúsabb környezetet biztosítanak, de egyben védelmet is nyújtanak a hallgatóság számára egy kulturális és/vagy szabadidős környezetben.

A verseny gyakorlott szakemberekből álló zsűrijében képviseltetve lesz a Guardian, valamint az üveggyártó ipar és formatervezői közösség is. A benyújtott anyagok értékelésében szerepet játszik majd:

  • az innováció foka
  • a használhatóság
  • annak mértéke, hogy mennyiben építenek a Guardian Clarity üvegre
  • a megjelenés
  • a használati érték
  • a megvalósíthatóság

Az új alkalmazási lehetőségeket feltáró hallgatók igénybe vehetik a Gurdian világhálós infrastruktúráját, így például hozzájuthatnak a feldolgozással kapcsolatos információkhoz és az anyagok tulajdonságait leíró adatlapokhoz, így még gyorsabban fogják tudni teljes mértékben működőképessé fejleszteni az elképzelésüket.

A Guardian vonzó díjakat ajánl fel a nyerteseknek, ezzel is kidomborítva a verseny fontosságát és a pályázatokkal szemben támasztott minőségi elvárásokat.

A zsűri döntése nyomán 3 – 5 fő jut be a döntőbe, akik a következő díjakért fognak versengeni:

  • első díj = 10 000 euró
  • második díj = 5000 euró
  • harmadik díj = 2500 euró

Ezen kívül a Guardian bemutatja a nyertes terveket a 2016. szeptember 20. és 24. között a németországi Düsseldorfban megrendezendő Glasstec kiállítási standján. Így a nyerteseknek lehetőségük lesz kapcsolatba lépni a nemzetközi szakmai közönséggel is.

Továbbá, a Glasstec kiállítás ideje alatt tartandó sajtókonferencián a Guardian a nyilvánosság előtt is méltatni fogja a nyertesek teljesítményét, és a döntős versenyzőknek átadja az elért eredményt tanúsító oklevelet.

A meghirdetett versenyre már jelentkezni lehet a Guardian Student Design Challenge weblapján, a www.guardiandesignchallenge.com címen. A versenyműveket június 30-ig kell elküldeni. A zsűritagok át fogják tekinteni a versenyműveket, és augusztus 1-ig kiválasztják a döntősöket. A nyertesek kiválasztására szeptember 15-én, a nyertesek kihirdetésére pedig szeptember 20-án fog sor kerülni a Glasstec kiállításon.

További részletekért látogasson el az alábbi weboldalra: www.guardiandesignchallenge.com.


(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások