hír Multifunkcionális természetes energiatermelő rendszer.

A világsiker küszöbén a multifunkcionális természetes energiatermelő rendszer!


Java | 2016.05.20
A napelemmel, mikro szélturbinákkal, illetve emberi mozgás okozta árammal működő, s ezek hatásait összegző multifunkcionális rendszer a leghatékonyabb természetes energiatermelő ma a világon.

Két olasz tervező, Antonio Maccà és Flavio Masi a megálmodója annak a hurokrendszernek, amelynél a gyűrűkön különféle napelemek, mikro méretű függőleges és vízszintes tengelyű szélturbinák, továbbá többrétegű kerámialap generátorok és piezoelektromos szélenergia rendszerek gyűjtik szorgalmasan az éltető energiát. A hatékonyságát leginkább az éves megtermelt energiamennyiség bizonyítja legjobban – éves kapacitása 2000 MWh, ami közel 700 otthon számára biztosítja az elektromos áramot. Alkalmazható a rendszer vízen és szárazföldön egyaránt, s a helyi adottságoknak megfelelő a szerkezeti, technológiai kialakítása, s ennek megfelelően 10 különböző erőmű típus ismeretes, melyekből most néhány alaptípust ismerhetünk meg:

- A Szárazföldi Hurok felépítésében központi szerep jut a piezoelektromos padlójának, mely többrétegű kerámialapokból készült, s az itteni mozgás által termeli az energiát. A kihelyezett hajtóművek elnyelik az emberi mozgás által generált energiát, majd átalakítják villamos energiává.

- A Tengeri Hurok szinuszos mintázata az egymásba fodrozódó hullámokat jelképezik, és integrálják a függőleges tengelyű szélturbinákat.

- A Kikötő Hurok generátor tetején pedig a kis körök szimbolizálják a hullámokat, és integrálják a változó méretű, vízszintes tengelyű szélturbinákat.

- A Homokdűne elnevezésű hurok homlokzatán vékony rétegben áttetsző napelem panelek találhatók, illetve szintén vízszintes tengelyű szélturbinák termelik az elektromos áramot.

Fentiek alapján látható, hogy a helyi adottságokhoz maximálisan alkalmazkodva alakították ki a specifikus energiatermelők rendszerét. A 2014-ben bemutatott és a Land Art Generator Initiatíve pályázaton díjazott multifunkcionális energiatermelő rendszer, a találmányok útvesztőjében keresi a megvalósuláshoz vezető útját, hogy végre kifejthesse áldásos tevékenységét mindannyiunk legnagyobb örömére.

Forrás: impressmagazin.hu (Itt Tihanyi Petra cikke teljes hosszban olvasható.)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások