sebesp | 2016.05.22
Az ipari csarnokok közé szorult épület durvaságát lenyűgöző csillogással párosítja.

A fesztiváljáról híres dániai Roskilde városában megnyílt a rockzene múzeuma. Az MVRDV és a COBE irodák által jegyzett épület a műfaj árnyoldalaktól sem mentes csillogását hivatott bemutatni. A homlokzat fényes aranygúlákkal borított, rockzenészek ruházatára utaló felülete a gitártokok mélyvörösét megidéző meleg színre vált belül.

"A rockzenében rejlő különleges energiát, imázst és hozzáállást kívántuk az építészet nyelvére lefordítani. Kézzel tapintható módon fogja bemutatni a rockzene világát látogatóinak ez a különleges épület" mondta Dan Stubbergaard a COBE alapítója.

Az négyszintes épület a lehető legkisebb felülettel érinti a földet, hátsó oldala egy felújított beton raktárcsarnokra támaszkodik, míg elől 20 méteres előadóterem képezte gigantikus előtető és alatta végigfutó vörös szőnyeg biztosít méltó fogadtatást, mintegy sztárrá emelve minden látogatót.

A stúdiót és könyvtárat is magába foglaló Ragnarock Múzeum a rockzenészek új, kreatív generációja előtt nyit majd utat a tervek szerint.


Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások