hír épületek cikk

FIABCI díjat kapott az angyalföldi passzívház


sebesp | 2016.05.27
Újabb elismerést érdemelt ki a Jász utcai passzívház: a legnagyobb nemzetközi ingatlanszövetség is díjazta az angyalföldi 100 lakásos épületet.

A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán, 2016. május 25-én a nemzetközi zsűri ezüst fokozatú díjjal (WORLD Silver Winner) ismerte el a XIII. kerület 2,3 milliárd forintos beruházását. A magyar szakmai elismerések után, nemzetközi szinten is magasra értékelték a Közép-Európában is egyedülálló passzívházat.

Az indoklás szerint a passzívház a környezettudatos építés kiváló példája: „A passzívház egy olyan komplex tervezői szemlélettel kialakított épület, amelynél már a tervezés során olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyek az épület hőveszteségét minimalizálják, az épület hőnyereségét maximalizálják, figyelembe veszik és hasznosítják a belső hőforrások energiáját.

Az épület energiafogyasztási szempontból kiemelkedően úttörő beruházás, az első nagyléptékű minősített passzívház Magyarországon és a környező közép-kelet- európai régióban. Az épület rendelkezik a „Darmstadt Passivhaus Institut” általi minősítéssel".

Forrás: 13.kerulet.ittlakunk.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások