pestimonika | 2011.04.14
A Domingos Sequeira Középiskola Leiriában egy iskolamodernizációs program keretén belül újult meg 2008-2010 között. A terveket a BFJ Arquitectos építésziroda készítette.
A bővítés során létrejött új épületben kapott helyet a bejárat, mivel ez a rész a meglévő épületeket összekötve a legoptimálisabb fekvésű erre a célra. Az új épületrészben e mellett közösségi terek vannak, irodák és egy új könyvtár, valamint kiegészítő funkciók: fénymásoló, büfé, egy üzlet és a diákszervezet helyisége.
A központi átrium természetes fénnyel megvilágított nagy tere az egész iskola közösségének találkozási helyéül szolgál. A tér jellegzetességeit tovább fokozzák az iskola tanulóinak rajzai.
A régi épületeket is felújították, átalakították, hogy a mai komfort-, biztonsági és akadálymentességi követelményeknek eleget tegyenek. Egy új fedett sportpálya is készült, a szükséges kiegészítő helyiségekkel, mint a zuhanyzók, öltözők, stb. Átépítették az iskola külső területeit is, a gyalogos közlekedés és a gépkocsi parkolók zónáit egyaránt.

Építészet: BFJ Arquitectos – Francisco Amaral Pólvora
Építész munkatársak: Bernardo Campos Pereira, José Amaral Pólvora, Francisco Amaral Pólvora
Fotó: FG+SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

További információ: www.bfj.pt
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások