hír tervek fejlesztés Furureal irodaház Szeged

A Futureal gigantikus irodafejlesztésével Szeged hazánk informatikai központjává válhat


Java | 2016.07.11
Az SZGD Innovációs Inkubátorház nagy volumenű fejlesztési inkubátorprogram megvalósítását tűzte ki célul Szegeden, ezért hazánk egyik legjelentősebb beruházó cégét kérte fel, hogy a projektmenedzsment feladatait teljes egészében levezényelje.

Májusban SZGD Innovation Incubator néven a Futureal meg is kezdte az egykori Széchenyi-gimnázium épületének átalakítását Szegeden, de további két ütemben bővítik is a komplexumot, amely így 18 ezer négyzetméteren kínálja majd a Szegeden eddig hiánycikket jelentő A-kategóriás irodákat. Jelenleg a bérbeadásra szakosodott management folyamatosan tárgyal a lehetséges bérlőkkel, s a sikert fémjelzi, hogy már az építkezés beindításával szinte egy időben az első ütem minden irodája gazdára talált. A legjelentősebb bérlő pedig a nagy tekintélynek örvendő, komplex szoftverfejlesztési megoldásokat kínáló EPAM Systems, mely jelenleg máris 300 munkavállalót foglalkoztat 4000 négyzetméteren. A fejlesztés dinamikusan folytatódik tovább.

”A cégcsoport első vidéki projektje ez a szegedi fejlesztés" – mondta el Berki J. János, a Futureal nemzetközi iroda bérbeadási és vagyongazdálkodási igazgatója. A beruházással kapcsolatban hozzátette, hogy a régióban jelentős bővülés előtt áll az informatikai szektor és komoly az igény a szolgáltatóközpontokra is. Szegeden már több nemzetközi informatikai cég is jelen van, melyek további bővítést terveznek és új érdeklődők is jelentkeznek folyamatosan, de hátrányt jelentett, hogy a városban eddig nem volt klasszikus értelemben vett A-kategóriás irodaház.”

Botka László polgármester hozzátette, az önkormányzat az elmúlt időszakban több jó elhelyezkedésű telket, illetve épületet ajánlott fel ingatlanfejlesztőknek, hogy ott munkahelyteremtő beruházásokhoz alakítsanak ki irodákat, telephelyeket. Ezek közül a legnagyobb a Futureal fejlesztése, amely optimális helyen, a város központjában található. Ilyen volumenű irodaberuházásra Budapesten és agglomerációján kívül még nem került sor Magyarországon.

Forrás: SG.hu / Portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások