sebesp | 2016. július 21.
     
A brazil bennszülött építési megoldást mintául véve védekeznek São Pauloban a túlzott felmelegedés ellen – az eredmény egy kissé borostás szomszéd az utcaképben.

Fernando és Humberto Campana brazil belsőépítészek nemrégiben váltottak, és már építészeti munkákat is bevállalására. Tervei alapján São Paulo növényzettel gazdagon borított Jardim Paulista negyedében épült fel négyszintes épület.

Az északi homlokzatot a trópusi hőség ellen védendő, a házat a piasszava pálma leveleinek rostjával borították, aminek eredményeként meglehetősen szőrős felülettel néz a családi otthon az utca felé. A nem mindenapi megoldást korábban a páros belsőépítészeti munkáikban már kipróbálta. A növény különleges tulajdonsága, hogy virágai nemét a napfény mennyiségétől függően változtatni képes.

Fernando Campana megfogalmazása szerint a koncepció lényege a "a házat elárasztó növényzet".

A belső tereket egy bőrdarabokba bugyolált könyvespolc köré szervezték, melynek halpikkelyszerű textúrája egészen a tetőig meghatározza a belsőt.

"Egy növényhez hasonló épületet akartunk létrehozni, melynek burkola kívülről betüremkedik a házba. Az épület vonalai meglehetősen egyszerűek, így ezekkel az elemekkel az volt a célunk, hogy legyen egy erős, organikus erő is a ház belsejében és a homlokzaton" – mondta Fernando Campana.


Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
A melankolikus építész és a bánatos rabbi háza
Megtaláltuk új Nemzeti Galéria testvérét, azt is a SANAA tervezte
Elhunyt Tokár György
A börtön világa építészeti motívumok segítségével
Bazi kis texasi lagzi egy ékszerdobozban
Hallott már a fémfáról?
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben + videó
Muku Óvoda, egysejtűek halmaza
A Millennium Házaként újul meg a Városliget egyik legszebb épülete + videó
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégia
Az egykori királyi külügyminisztériumot is visszaépítik a VárbanKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 8 (6 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások