hír Tiba János

Tragikusan korán elhunyt Tiba János


Csépé | 2016.08.17
Emlékszem, már egyetemista korában hihetetlen sebességgel és precizitással tudott dolgozni. Virág Csaba indította el a pályán, majd Erick van Egeraat mellett lett európai színvonalú építészete. Mindössze 46 évesen ment el.

Emlékszem, Jó tanuló, jó sportoló díjat nyert valamikor a kilencvenes évek elején. Hivatalos életrajza szerint 1996-ban diplomázott, de már korábban dolgozott Z. Halmágyi Judittal, akivel Erick van Egeraat műtermében vezetők lettek. 1995-2005 között volt Erick van Egeraat budapesti irodájának vezetője, majd saját irodát alapított. Sok ingatlanfejlesztési díjat nyert a Párisi Udvar és a Váci Greens projekttel, legnagyobb futó projektje a Telekom székház a fradi stadionnál.
Éveken át küzdött a kegyetlen kórral, legutóbbi találkozásunkkor mondta: túl van rajta, újra teljes erőbedobással dolgozik. Augusztus 12-én hunyt el. Projektjeit akarata szerint irodája viszi tovább.

"Hiszem, hogy épületeinket a design és az innováció által teljesítjük ki: a környezetükből fakadó inspiráción új nyelvet kreálunk, hozzáadott értékként új kontextust teremtünk a használók számára. A mai építészet gazdaságosságon, használati és fenntarthatósági értékeken alapuló megváltozott kihívásainak való megfelelés természetes része a mindennapi munkánknak.

Tiba János"

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások