fati | 2011.04.30
Elkezdődtek az építési munkák a Foster + Partners egy kínai banknak tervezett százméteres toronyházán Hangcsu (Hangzhou) városában.
Az épület megrendelője a kínai CITIC Bank, amely székházát Hangcsu (Hangzhou) városának új, központi üzleti negyedében, a folyóparton kívánta felépíteni.

A domináns, bronzszínű, diagonális acél rácsszerkezetű és üvegburkolattal ellátott épület az ősi kínai ún. “dou” vagy “ding” edény mintájára készült, amely a jómód, a méltóság és a biztonság tradicionális szimbóluma a kínai kultúrában.

A toronyház alsó részén a 72 méteres szélességet átfogó 30 méter magas A-tartó szolgál az épület bejárataként. Innen a húszszintes épület teljes magasságában végighúzódó központi átriumba juthatunk majd, amely a tervek szerint elősegíti a toronyház természetes szellőzését. A födémlemezek az épület emelkedésével szélesednek, és a felső emeletekről a folyóra és az épületet körülvevő térre nyílik kilátás. A magasabban fekvő szinteket függőkertek keretezik, és az épület tetején található télikertben kap majd helyet a VIP klub és a tárgyalótermek. A toronyház az év egy részében természetes szellőzéssel működtethető, a felhasznált vizet újrahasznosítják és az energiafelhasználás csökkentése érdekében ahol lehet, helyi anyagokat alkalmaznak majd az építésben.

képek forrása: www.bdonline.co.uk
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások