hír Kína üveghíd

Tömegiszony: Két hét után bezárt az üveghíd Kínában


sebesp | 2016.09.07
Augusztus 22-én nyitották meg az üveghidat, mely a nagy kínai kanyont szeli át a levegőben Hunan tartományban. A Haim Dotan izraeli építész által tervezett légies szerkezet azonnal óriási siker lett.

Naponta 8 ezer turista mehet át az üveghídon, de ennek több mint a tízszerese jelentkezett. Sokan reklamáltak, hiszen csakis ezért utaztak ide messze földről. Az üveghídra elkezdtek egyre több embert felengedni, de megijedtek: mi lesz, ha 300 méter magasról a mélybe zuhannak a lelkes turisták?

A megnyitó alkalmából még nagykalapáccsal ütögették a híd üvegpadozatát, hogy bebizonyítsák, nincs mitől félni. De intő jelként kellett tekinteniük arra, hogy egy másik üveghidat be kellett zárni, mert vészesen repedezni kezdett – emlékeztetett a The Guardian.

Kínában a minőségellenőrzés egyfajta hiányszakma, ezért a tulaj úgy döntött, lezárják a hidat. A hivatalos indok a karbantartás volt. Hogy mikor nyit ki újra, senki sem tudja, pedig sokan akarnának végigmenni a 430 méter hosszú, hat méter széles üveghídon Hunan tartományban. Sokan már be is fizettek rá, ők most hoppon maradtak. A cél most az, hogy október elsejére, a nemzeti ünnepre újra megnyissák az üveghidat. Ez ugyanis igen kedvelt turistaszezon Kínában, ahol nagyon sokan szeretnének akár az életüket is kockára téve átmenni az üveghídon 300 méterrel a föld felett.


Forrás: Globoport.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások