hír Aspectus Architects Budapest repülőtér

Ilyen lesz az új reptéri szálloda


sebesp | 2016.09.08
Megkezdődött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljaival közvetlen összeköttetésben álló szálloda építése. A várhatóan másfél év múlva elkészülő hotelt az Aspectus Architects* csapata tervezte.

A reptér kezd leszámolni a „welcome to the Balkan”-hangulattal. A folyamat a Skycourt átadásával indult, de egy téren azonban óriási volt a lemaradás: nem volt reptéri hotel.

A hamarosan megépülő hotel terveit a Szerdahelyi László vezette Aspectus Architects építésze készítette. A csapat korábbi munkái közül megemlíthetjük a budai Hegyvidék Központot, vagy a Váci úti Átrium Park Irodaház együttesét.

Budapest kedvező adottságú üzletkötő hely és a szakmai találkozók kedvelt helyszíne – igaz, a nagy konferencia-központ nagyon hiányzik a város életéből – ezért a most megvalósuló beruházás részét képezi a konferenciatermek kialakítása is. Az ilyen típusú hotelek vendégei általában üzletemberek, a konferenciák résztvevői és a repülőtársaságok munkatársai.

Az ötszintes Ibis Styles Budapest Airport Hotel nagy hangsúlyt helyez majd a dizájnra, a kényelemre és a kreativitásra, bármit is jelentsen ez. A komplexumot fedett folyosó köti majd össze a terminálokkal.

Forras: welovebudapest.com

(*Az Aspectus Architects korábban Wing tervező néven működött, vezetője Szerdahelyi László építész vezető tervező – a szerk.)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások