iStvan | 2016.09.27
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK a hivatalos honlapján friss képeket tett közzé az új Hidegkuti Nándor Stadionról, amelyet kevesebb mint három hét múlva, október 13-án adnak át. A létesítmény szépen lassan elnyeri a végleges állapotát, már a székeket is felszerelték.



Az MTK Budapest megállapodott a Sporting CP labdarúgócsapatával, hogy az egyik legnagyobb zsidó ünnep, a jom kippur miatt az ünnep másnapján, október 13-án lesz az Új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitója – adta hírül a kék-fehér klub honlapja.

Jom kippur – az egyik legnagyobb zsidó ünnep, amely megtérésre hívja a zsidó hívőket – ebben az esztendőben október 11–12-re esik – olvasható az mtkbudapest.hu-n. Az MTK Budapest ezért úgy szervezte meg az új Hidegkuti Nándor Stadion nyitómérkőzését, hogy az az ünnep befejezése utáni órákban kezdődjön.

Számos szurkoló kezdeményezte, hogy ne ezen a böjti napon legyen a stadionavató, ezért a klub vezetői megkeresték kérésükkel a Sporting CP vezetőit. A portugál együttes illetékesei méltányolták az MTK kérését, így sikerült megállapodni abban, hogy jom kippur ünnepe után, október 13-án, csütörtökön legyen az Új Hidegkuti Nándor Stadion avatóünnepsége és az MTK– Sporting mérkőzés.

Az avatóra normál belépő 5900 Ft-ért, míg a VIP-jegy 18 800 Ft-ért lesz megvásárolható.

Más, mint a "szokványos". Falakkal körbezárt, mint egy tornaterem, de más léptékben. Volt, aki a közvéleményezésre publikált fotókat látva évődött a betonfalak közelségén, de a helyszínen járva megbékélt a látottakkal. A nagyon kritikus olvasó is ezt tegye. Magam is előbb "látnék", mint "köpködnék".

Kronológia, avagy ez történt a stadionnal (bő egy év termése a beruházással) kapcsolatosan:

Építészet: Bord Építész Stúdió Kft.
Fotók: mtkbudapest.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások