hír épületek Budapest Finta Stúdió irodaház

Újabb gigantikus irodaház épül a Váci úton


sebesp | 2016.10.23
Nincs megállás a Váci úton, lették a Promenade Gardens irodaház alapkövét, az épület a tervek szerint már 2017 végére elkészülhet. A fejlesztő világszínvonalú műszaki tartalmat és belső tereket ígér.

A 25 ezer négyzetméteres Promenade Gardens a belső Váci úton épül, amely a fejlesztő Horizon Development tervei szerint 2017 végére már el is készül, míg a bérlők 2018 elején költözhetnek be. A Váci úti irodafolyosó népszerűségét jelzi, hogy már most az alapkőletétel után konkrét bérlőkkel tárgyalnak a fejlesztők. Az ingatlanegyüttes tervezője Fekete Antal, a Finta Stúdió munkatársa, aki számos ismert épületet tervezett az elmúlt években. Az irodaház négy toronyra és öt szintre tagolódik, amely több célcsoport számára kínálhat megfelelő irodamegoldást, hiszen számos alaprajzi elrendezés lehetséges az épület falai között.

A Promenade Gardens projekt tulajdonosa az ERSTE Ingatlan Alap, ez is jelzi, hogy a budapesti irodapiac valóban fenntartható módon és a valódi igényekre reagálva működik, hiszen egyre több befektető aktivizálódik Magyarországon. A fejlesztő Horizon Development a két legjelentősebb zöld minősítési rendszer (LEED Gold, BREEAM Very Good) követleményei szerint fogja az irodaházat megépíteni. Az ingatlan vízfelületekben gazdag, gondozott belső kertje a wellbeing jegyében kerül majd kialakításra.

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development ügyvezető partnere az alapkőletétel ünnepségén elmondta, hogy unikális épületet akartak tervezni, a műszaki tartalom világszínvonalú, menet közben pedig az építési engedély is módosult, így ugyanakkora épületmagasság mellett eggyel kevesebb szinttel számolnak. Ez a piacon szinte csak a loftokra jellemző belmagasság is jelzi a fejlesztő szándékát, hogy egy emberközpontú irodakörnyezetet teremtsenek a bérlőik számára, hiszen a tágas belső terekben lehetőség nyílik transzparens és szellős munkahelyek kialakítására.

A generáltervezés, projektmenedzsment és fenntarthatósági tanácsadás területeiért teljes körűen a DVM Design Kft. felelős, míg a generálkivitelezési megbízást a DVM Construction Kft. kapta.

A teljes cikk: realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások