pályázat evezés Magyar Művészeti Akadémia sport területrendezés

Építészeti pályázat az evezőssportok kedvelőinek


sebesp | 2016.11.03
Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata Evezőspálya Céltornya 2016 megnevezéssel nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdetett meg.

A pályázat tárgya, célja:
A magyar kajak-kenu sport évtizedek óta a világ élvonalába tartozik. A világversenyeken és az olimpiákon elért sikerek eredményeképpen nemcsak a sportágat választók száma növekszik, hanem infrastrukturális háttere is dinamikusan fejlődik. Az elmúlt 15 évben a kajak-kenu egyesületek száma 66-ról 145-re emelkedett.

A versenyek rendezésére számos hazai helyszín épült, és ezek között olyan nemzetközileg is kiemelkedően jó adottságú pálya van, ahol már világbajnokságot, világkupaversenyeket is rendeztek. Már biztos, hogy hazánkban – Moszkva és Duisburg mellett – 2018-ban újabb világkupaverseny lesz, amely méltó felvezetése lesz a szintén itt megrendezendő 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak, és még előttünk áll a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok megrendezésének lehetősége.

Ezt segítendő, egy teoretikus jellegű pályázat keretében várunk gondolatokat és javaslatokat egy evezőspálya ideálisnak elképzelt és a jövőben is jól használható épített környezetének területfejlesztési koncepciójára, valamint a versenyek rendezésére szolgáló létesítmények építészeti megfogalmazására.

A pályázaton részt venni jogosultak:
40. életévét a pályázat benyújtásának határidejéig be nem töltött építészmérnök, építész tervezőművész, építész, belsőépítész végzettségű természetes személyek nyújthatják be pályázatukat.


További információk itt találhatók.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások