sebesp | 2016.11.06
Az egykori hentesboltból holdinggá nőtt vállalkozás olyasmire vette rá a Aston Martint amivel korábban nem foglalkozott. A brit luxusautó márka luxuslakásokat tervez és épít Miamiben, talán még James Bond is beköltözne?



46 évvel ezelőtt Joaquín Coto argentin henteslegény nyitott egy saját boltot, melyből mára az ország legnagyobb kiskereskedelmi lánca több mint 15 ezer alkalmazottal. A ma is családi tulajdonban lévő cég holdinggá nőtt, több területen is rendelkezik érdekeltséggel. Így szemeltek ki egy 1,2 hektáros telket Miamiben, amit 125 millió dollárért szereztek meg. Ingatlanfejlesztő cégük, a G and G Business Development nemrég állapodott meg a brit luxusautó-márkával, az Aston Martinnal, hogy egy 66 emeletes luxusapartman-tornyot húznak fel rajta közösen.

A tervek szerint 390 minden igényt kielégítő lakás kap helyet az épületben – az Aston Martin pedig nemcsak a nevét, hanem a szakértelmét is adja a projekthez: ők tervezik a belső tereket. Aki itt vesz magának álomotthont, annak ki sem kell lépnie a szinte karnyújtásnyira lévő partra, ha szórakozni akar egy kicsit: kétszintes fitneszcenter, egy mindennel felszerelt gyógyfürdő, egy kisebb mozi és egy művészeti galéria, feszített víztükrű medence és vitorláskikötő is jár az apartmanok mellé.

„A csapatunk több mint egy évig kereste, ki lehetne a megfelelő partnerünk ebben a projektben. Végül azért döntöttünk az Aston Martin mellett, mert egy olyan globális márka, mely megtestesíti az időtlen luxust” – mondta a projektet vezető German Coto.

Az épület terveit egy helyi és egy Buenos Aires-i építésziroda készített el, a belsőt az Aston Martin szállítja, de mint mondják, figyelembe veszik a helyi stílusjegyeket is. Az Aston Martin autóinak belsejében használt letisztult stílust, színeket és anyagokat fogjuk majd viszont látni az épületben. Az autógyár kreatívjai minden egyes dizájnnal kapcsolatos ügyet kézben tartanak, a konyhák vagy a fürdők kinézetétől egészen odáig, hogy milyen mintája legyen a tapétáknak.

A vitorla alakú felhőkarcoló 2021-re készül el a miami Revuelta Architecture és az argentin Bodas Miani Anger tervei szerint, és jövő nyáron kezd el kiemelkedni a földből. Az épület legfelső szintjein 7 penthouse lakás és egy kétszintes penthouse kap helyet, a lejjebb kialakított lakásoknál pedig az egytől a négy hálószobás apartmanokig terjed majd a kínálat. Márciusban már meg is kezdik az értékesítést.

Forrás: forbes.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások