rendezvény

Különleges épületek – különleges épületszerkezetek / VII. Épületszerkezeti konferencia


Csépé | 2016.11.07
A mai kor építészetében egyre nagyobb jelentőséget kapnak az egyedi formák, épülettömegek, melyek komoly kihívást jelentenek az elképzelések műszaki megvalósítása terén. A 2016. évi Épületszerkezeti Konferencia az ilyen épületek és az azok megbízható működését segítő műszaki megoldások ismertetését, elemzését tűzte ki célul.

A BME Épületszerkezettani Tanszéke 2010 óta szervez meghatározott témákkal szakmai konferenciákat, melyek hiánypótló szerepet töltenek be azáltal, hogy cégismertetőktől, termékektől mentesen közölnek általános érvényű, előremutató elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot.

A mai kor építészetében egyre nagyobb jelentőséget kapnak az egyedi formák, épülettömegek, melyek komoly kihívást jelentenek az elképzelések műszaki megvalósítása terén. Az ilyen, különleges épületek, más, a hétköznapi „tömeges” építés tervezési hátterétől eltérő, azt meghaladó tervezői gondolkozási intenzitást igényelnek.

A 2016. évi Épületszerkezeti Konferencia e különleges rendeltetésű, egyedi adottságokkal rendelkező épületek, és az azok megbízható működését segítő műszaki megoldások ismertetését, elemzését tűzte ki célul. Ezen belül egyre nagyobb jelentőséget kap a mára önálló szakággá vált épületszerkezeti tervezés, és annak egyik meghatározó eleme, a számítógéppel segített szimuláció.

 


Részletes program és jelentkezési lehetőség itt

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások