donkanyar | 2016. december 21.
     
Új információk jelentek meg a jelenleg elhagyottan álló egykori SZOT-szálló felújításáról: a Rózsadomb Panoráma Project tervei szerint a jövőben az épület akár hét méterrel magasabb lehet a jelenleginél,a tervek szerint bővítik a körülötte lévő zöldfelületet, és a mélygarázs is nagyobb lesz.

A budai oldal látképét most még nem túl szerencsésen meghatározó szellemépület helyén felhúzott emeletes ház, a Rózsadomb Panoráma Project, tervei szerint akár hét méterrel magasabb lehet a jelenleginél, továbbá a mélygarázst, azaz a parkolóhelyet is megnagyobbítják majd − írja a Magyar Nemzet

A lap szerint bővítik majd a zöldfelületet is, az emeletek száma és az összbeépítettség viszont csökkenni fog. A Pest megyei kormányhivatal 2005-ös határozata szerint nem kell környezeti hatásvizsgálatot végezni ahhoz, hogy átépítsék. Ugyanakkor a beruházónak ügyelnie kell a természeti értékekre.

Az ingatlan jelenleg a CIB Bank tulajdonában van, de év végéig megvásárolhatja a Wáberer György vállalkozó, miniszterelnöki megbízott tulajdonában álló Rózsadomb Panoráma Kft.

Az egykori szakszervezeti üdülőt 1971-ben adták át, de gyakorlatilag a rendszerváltás pillanatában bezárt, mert exkluzív elhelyezkedése ellenére elsősorban a baráti kelet-európai szakszervezeti csereturizmus igényire volt kialakítva. Hányatott sorsa révén így már több, mint húsz éve éktelenkedik a Margit-szigettel szemközti meredek hegyoldalon.

forrás Magyar Nemzet

legutolsó cikkünk a témában: //tervlap.hu/
 

A szerző legújabb cikkei:
4,1 milliárdból felújítják a Széna és a Vörösmarty teret
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja
Új fővárosa lesz Kínának?
Gigantikus Andrássy Emlékmúzeum nyílik a budai Fő utcában
Megnyílt a Hotel Clark
Kiírták a tendert a 3-as metró meghosszabbítására
Új Tisza-híd épül Szolnok mellett
Eldőlt! Az Etele térig 8,6 milliárdból épül meg az 1-es villamos pályája
Zaha Hadid tervei alapján épül a világ legnagyobb repülőtere Pekingben
Dubaj nem megy a Marsig, a sivatagban épít marsi civilizációt
Sokmilliárdos beruházás indul az Andássy úton
Holnap dől el, hogy eladják-e a BálnátKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)